Δράμα: Οι μόλις 9 κάτοικοι στο χωριό Παππάδες τηρούν το lockdown με μάσκες και αποστάσεις

Δράμα: «Είμαστε απομακρυσμένοι, αλλά δεν σημαίνει ότι παραμελούμε τα μέτρα» λένε οι κάτοικοι

Δράμα: Παρόλο που οι κάτοικοι δε συνωστίζονται στο χωριό Παππάδες της Δράμας μιας και είναι συνολικά 9. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν τηρούν τα μέτρα κανονικά. Οι κάτοικοι αυτού του μικρού χωριού, τηρούν κανονικότατα τα μέτρα που ισχύουν και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Φορούν τις μάσκες τους και κρατούν αποστάσεις ο ένας από τον άλλο.

Ο Γιώργος Μιχαηλίδης, συνταξιούχος τραπεζοϋπάλληλος, η σύζυγός του, Ζωή, και οι άλλοι επτά συγχωριανοί τους περνούν την καραντίνα με τους δικούς τους ρυθμούς, ωστόσο τηρούν τα μέτρα ευλαβικά.

Ο κ. Μιχαηλίδης αναφέρει χαρακτηριστικά, «Το ότι είμαστε λίγοι δεν σημαίνει πως δεν ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών, φοράμε τις μάσκες μας, όταν βγαίνουμε από το σπίτι κι ας είναι η πιο μακρινή διαδρομή μας το Σιδηρόνερο, το διπλανό χωριό με το μανάβικο, για να προμηθευτούμε κάποια είδη πρώτης ανάγκης».

«Δεν κάνουμε κάτι διαφορετικό απ’ ό,τι οι υπόλοιποι, αν εξαιρέσει κανείς ότι δεν στέλνουμε sms για να πάμε για περπάτημα στο βουνό ή στην αυλή του γείτονα. Είμαστε απομακρυσμένοι, αλλά δεν σημαίνει ότι παραμελούμε τα μέτρα. Εδώ είναι ο πιο ιδανικός τόπος να περάσει κανείς την καραντίνα. Ένας τόπος που μοιάζει με καταφύγιο».

Δράμα: Οι 9 κάτοικοι στο χωριό Παππάδες τηρούν τα μέτρα κανονικά

Δείτε μερικές χρήσιμες πληροφορίες για το χωριό Παππάδες Δράμας

Το χωριό βρίσκεται στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και πιο συγκεκριμένα στην περιφερειακή ενότητα ΔΡΑΜΑΣ. Ανηκει στον δήμο ΔΡΑΜΑΣ (Τοπική Κοινότητα Σιδηρονέρου, δημοτική κοινότητα Σιδηρόνερου). Παλαιότερα με το σχέδιο Καποδίστριας ανήκε στο δήμο κοινότητα Σιδηρονερίου. Γεωγραφικά ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Μακεδονία, έχει υψόμετρο 593 μέτρα, γεωγραφικό μήκος 24.1828207348 και γεωγραφικό πλάτος 41.3573206748.

Στο χωριό είχε γίνει η ιστορική μάχη στη γέφυρα των Παππάδων στον ποταμό Νέστο το 1944 μεταξύ Ελλήνων ανταρτών και των βουλγαρικών στρατιωτικών δυνάμεων κατοχής.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα