Δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Αναβάθμιση 2,3 εκατ. ευρώ για τη σιδηροδρομική γραμμή Κατάκολο-Πύργος-Αρχαία Ολυμπία

Δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Σημαντική αναβάθμιση για τη σιδηροδρομική γραμμή

Δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Υπεγράφη μετά από ανοιχτό μειοδοτικό διαγωνισμό, στις 6 Νοεμβρίου του 2020 από τον Αναπηρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ κ. Αθ. Κοτταρά και την εταιρία ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑ ΑΤΕ. Σύμβαση αναβάθμισης-επισκευής της υφιστάμενης μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής του τμήματος ΚατάκολοΠύργοςΑρχαία Ολυμπία.

Ο σκοπός του έργου είναι να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες και η αύξηση των δρομολογίων στη συγκεκριμένη σιδηροδρομική γραμμή.

Δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Σημαντική αναβάθμιση ύψους 2,3 εκατ. ευρώ

Η ολοκλήρωση της αναβάθμισης των δρομολογίων αναμένεται να διαρκέσει 2 χρόνια από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Με την ανακατασκευή των υποδομών της γραμμής προβλέπεται νέα διαμόρφωση στις αποβάθρες σταθμών/στάσεων, ασφαλτόστρωση ισόπεδων διαβάσεων, καθώς και εγκατάσταση 11 Αυτόματων Συστημάτων Ισόπεδων Διαβάσεων (ΑΣΙΔ) που θα εξασφαλίσουν την ομαλή κυκλοφορία των διερχόμενων συρμών και οχημάτων σε κύριους οδικούς κόμβους. Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν εργασίες αποκατάστασης – βελτίωσης της επιδομής της σιδηροδρομικής γραμμής. Επίσης θα γίνει συντήρηση της γέφυρας του ποταμού Ενιπέα καθώς και της γέφυρας στην περιοχή Στρέφη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια των εργασιών δεν θα υπάρξει διακοπή της κυκλοφορίας. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 2.311.156,34 ευρώ με χρηματοδότηση 100 % από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ΕΣΠΑ 2014-2020 και θα ολοκληρωθεί σε 24 μήνες.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα