Δύσκολα τα πράγματα: Όλοι ανεμβολίαστοι χωρίς 3η δόση και πρόστιμα στους πάντες ανεξαρτήτου ηλικίας

Ανεμβολίαστοι: Το πιστοποιητικό εμβολιασμού να έχει διάρκεια 7 μήνες για όσους δεν προχωρούν στην ενισχυτική δόση

Με τα νέα δεδομένα δυσκολεύουν τα πράγματα τόσο για τους ανεμβολίαστους, αλλά και για τους εμβολιασμένους, αφού αν δεν προχωρήσουν στην ενισχυτική τους δόση μετά τους 7 μήνες… τότε θεωρούνται και εκείνοι ανεμβολίαστοι.

Ανεμβολίαστοι λοιπόν θα θεωρούνται όλοι οι πολίτες, ανεξαρτήτως ηλικίας, αν δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση μετά το πέρας επτά μηνών από τη δεύτερη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αλλάζουν όλα στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, η οποία πλέον θα αφορά όλους τους πολίτες, όλων των ηλικιακών ομάδων, εφόσον έχουν περάσει επτά μήνες από τη δεύτερη δόση, χωρίς να έχουν προχωρήσει στην τρίτη.

Όπως ανέφερε ο ΣΚΑΙ, στη συνεδρίαση της επιτροπής διατυπώθηκε η σκέψη, το πιστοποιητικό εμβολιασμού να έχει διάρκεια 7 μήνες για όσους δεν προχωρούν στην ενισχυτική δόση, αλλά τελικά η σκέψη αυτή δεν ανακοινώθηκε επίσημα.

Ωστόσο, υπάρχει το ενδεχόμενο το θέμα να εξετασθεί εκ νέου και στην επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη.

Το πιστοποιητικό για τους εμβολιασμένους έχει ισχύ μόνο για 7 μήνες

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι και σήμερα, στη χώρα μας, υποχρεωτική είναι η τρίτη δόση μόνο για τους άνω των 60 ετών, οι οποίοι- εφόσον λήξει το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους στο 7μηνο- θεωρούνται πλέον ανεμβολίαστοι, αν δεν έχουν προχωρήσει στην τρίτη δόση.

Όσοι δεν προχωρήσουν στην τρίτη δόση, θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι και θα υπόκεινται σε μια σειρά περιορισμών, καθώς θα πρέπει να δείχνουν διαγνωστικό έλεγχο με PCR ή rapid test για να μπουν στα καταστήματα λιανικού εμπορίου, στους ανοικτούς (εξωτερικούς) χώρους εστίασης, στα κομμωτήρια, στους ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους εργασίας, στην εκπαίδευση, στους χώρους παροχής υπηρεσιών αισθητικής και άλλους χώρους με συναφείς δραστηριότητες ή παροχής υπηρεσιών και στους χώρους λατρείας.

Related posts

Έκτακτη ανακοίνωση – Κλειστοί αύριο οι δρόμοι της Αθήνας

Υποψήφιες ευρωβουλευτές Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου – Δείτε με ποιο κόμμα

Αγγελία στην Αθήνα: Σπιτονοικοκύρης αναζητά ενοικιαστές που θα ψήνουν, θα παρτάρουν και θα έχουν κατοικίδιο