«Εδώ και μέρες εμπρηστές είχαν βάλει στόχο την Παλλήνη»: Κάηκε το σπίτι της Ελένης Γερασιμίδου

Ελένη Γερασιμίδου: Είδε το σπίτι της να τυλίγετε στις φλόγες

Αδιανόητη είναι η τραγωδία στην Πεντέλη όπου η πυρκαγιά εξακολουθεί να κατακαίει τα πάντα και μέσα σε αυτά είναι και το σπίτι της γνωστής ηθοποιού Ελένης Γερασιμίδου, η οποία είδε το σπίτι της να τυλίγεται στις φλόγες.

Τους κόπους μιας ζωής και συγκεκριμένα το σπίτι τους στην Παλλήνη, είδε να τυλίγονται στις φλόγες μέσα σε λίγα λεπτά, το γνωστό καλλιτεχνικό ζευγάρι Ελένη Γερασιμίδου – Αντώνης Ξένος, που όπως καταγγέλλουν στο protothema.gr δεν έλαβανποτέ μήνυμα από το 112 της Πολιτικής Προστασίας. 

Έφυγαν εξαιτίας των δυνατών ανέμων που έπνεαν χθες στην περιοχή, με αποτέλεσμα να βλέπουν τις φλόγες να πλησιάζουν ολοένα και πιο κοντά. 

Όπως εξηγεί ο γνωστός ηθοποιός Αντώνης Ξένος στο σημείο όπου μένουν κοντά στο Μουσικό Γυμνάσιο της Παλλήνης κάποιοι προσπάθησαν δυο φορές μέσα σε λίγες ημέρες να βάλουν φωτιά:

Αναλυτικά οι δηλώσεις της Ελένης Γερασιμίδου: “Το σπίτι είναι στην Παλλήνη στην οδό Ονείρων και καταστράφηκε ολοσχερώς”

«Το σπίτι είναι στην Παλλήνη στην οδό Ονείρων και καταστράφηκε ολοσχερώς. Είχαμε φύγει από χθες εξαιτίας της αφόρητης κατάστασης που είχε δημιουργηθεί. Μιλάμε για τραγικές καταστάσεις. Δεν μπορούσαμε να μείνουμε άλλο και φύγαμε για να σωθούμε. Σήμερα το πρωί που ήρθαμε βρεθήκαμε αντιμέτωποι, όπως κι άλλοι βέβαια με την δυστυχία».

Το ζευγάρι των καλλιτεχνών ζούσε στην Παλλήνη από το 2001 όπου είχαν φτιάξει το σπίτι τους:

«Χάσαμε τους κόπους μια ζωής μέσα σε λίγη ώρα. Ζούσαμε εδώ από 2001 μόνιμοι κάτοικοι. Καταγγέλλω πως δεν λάβαμε ποτέ μήνυμα από το 112, κάποιοι θεωρούν πως όσοι ζούμε εδώ είμαστε κάτοικοι 3ης κατηγορίας, το ίδιο λέω και για τους δασάρχες με όλα αυτά τα εγκληματικά που κάνουν όλα αυτά τα χρόνια. Εθελοντής φίλος πυροσβέστης ήρθε και έσβησε την φωτιά. Τα πυροσβεστικά μέσα δεν βρέθηκαν εδώ. Εξαιτίας της στέγης που ήταν ξύλινη στο μεγαλύτερο κομμάτι της, άρπαξε αμέσως η φωτιά και κάηκε το σπίτι», αναφέρει και προσθέτει:

«Εμείς είδαμε την φωτιά και φύγαμε. Είδαμε πως δεν ερχόντουσαν τα πυροσβεστικά μέσα και φύγαμε για να μην εγκλωβιστούμε. Στην περιοχή έγινε απόπειρα εμπρησμού δυο φορές. Χθες το μεσημέρι κάποιοι προσπάθησαν να βάλουν φωτιά στο Μουσικό Γυμνάσιο, όπου μένουμε κοντά, αλλά την έσβησαν. Το ίδιο είχε συμβεί και πριν τρεις ημέρες στον ίδιο δρόμο από την απέναντι πλευρά. Άρα η περιοχή ήταν στόχος εδώ και μέρες. Καταστραφήκαμε μιλάμε για τις οικονομίες μιας ζωής. Ποιος θα μας αποζημιώσει όλους εμάς που καταστραφήκαμε; Τι θέλανε να γίνει κι εδώ Μάτι που θυσιάστηκαν 200 ψυχές. Ντροπή σε όλους».

Related posts

Λεωφορείο του ΚΤΕΛ σuγκρούστηκε με αυτοκίνητο – Νεκpός ο οδηγός του ΙΧ

Σεισμός τώρα στην Ελλάδα

Βάφτηκε όλος ο δρόμος με αίμα, ξεκληρίστηκε ολόκληρη οικογένεια: Νεκροί και οι 6, έπεσε πάνω τους φορτηγό