«Ευχαριστώ Ελλάδα»: Συγκινούν οι Τούρκοι με το ευχαριστώ τους για τη βοήθεια που στείλαμε μετά τους φονικούς σεισμούς

Τουρκία: Χαμός στο Twitter με την ΕΜΑΚ της Ελλάδας και το ευχαριστώ των γειτόνων

Οι Τούρκοι γείτονες μας μέσα στη τραγωδία που τους βρήκε, εκφράζουν την ευγνωμοσύνη του για την ομάδα διασωστών της ΕΜΑΚ της Ελλάδας. Τους άγγιξαν η συγκίνηση των διασωστών μας όταν έσωσαν ένα 6χρονο κορίτσι από τα ερείπια. Το twitter φωνάζει: “Ευχαριστ

«Ευχαριστώ Ελλάδα» (Teşekkürler Yunanistan) λένε τις τελευταίες ώρες Τούρκοι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ευχαριστώντας την χώρα μας για την παρουσία στις πληγείσες περιοχές και την συμβολή της στη διάσωση επιζώντων κάτω από τα ερείπια που άφησε πίσω του ο φονικός σεισμός της Δευτέρας. Έως αυτή την ώρα οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των ανδρών της ΕΜΑΚ στην Αντιόχεια και στην Αλεξανδρέττα, είχε ως αποτέλεσμα να απεγκλωβιστούν από τα συντρίμμια δύο μικρά κορίτσια, ένας έφηβος και ένας 50χρονος άνδρας.

Συγκίνηση με τους Έλληνες διασώστες κλαίνε στη Τουρκία για τη διάσωση ενός κοριτσιού

Το βίντεο με τους διασώστες της ΕΜΑΚ να αγκαλιάζονται μετά την πετυχημένη διάσωση ενός μικρού κοριτσιού, έγινε viral και σχολιάστηκε θετικά στα κοινωνικά δίκτυα, με Τούρκους χρήστες να εκφράζουν δημόσια τις ευχαριστίες τους προς την Ελλάδα. Το κλίμα δεν θυμίζει σε τίποτα τις φιλοπολεμικές και εμπρηστικές αναρτήσεις του τελευταίου διαστήματος κατά της χώρας μας, λόγω και της ακραίας ρητορικής της τουρκικής ηγεσίας. Μερικές χαρακτηριστικές αναρτήσεις: «Κοιτάξτε αυτή είναι η ελληνική Ομάδα Διάσωσης. Αυτοί οι άντρες είναι χαρούμενοι και κλαίνε γιατί έβγαλαν σώα την 6χρονη Τουρκάλα από τα χαλάσματα. Είναι χαρούμενοι που κατάφεραν να σώσουν το 6χρονο κορίτσι και δεν το άφησαν να πεθάνει. Χωρίς αυτούς, ίσως να μην είχε σωθεί. Χαίρομαι που ήρθαν».

Δείτε τα σχόλια στο twitter για τον σεισμό στη Τουρκία και τους Έλληνες

«Θα σε θυμάμαι με αυτή τη φωτογραφία. Όχι με τον πόλεμο που έγινε πριν από δεκαετίες. Ευχαριστώ Ελλάδα»

«Ένας γενναίος εχθρός είναι καλύτερος από έναν άθλιο φίλο. Ευχαριστούμε Ελλάδα»

«Όμορφοι άνθρωποι που χαίρονται και κλαίνε από τη χαρά τους σαν να έσωσαν το δικό τους παιδί. Ευχαριστώ Ελλάδα».

«Ευχαριστούμε. 100 χρόνια γείτονας. Έλληνας διασώστης κουβαλάει ένα φορείο μαζί με έναν Τούρκο στρατιώτη».

«Υπήρχε κάποιος (Σημ. : Αναφέρεται στον αρχηγό της τουρκικής μαφίας Αλαατίν Τσακιτζί) που επειδή δεν μπόρεσε να πάρει βίζα για Ελλάδα, απείλησε πως αν οι κάτοικοι της Κωνσταντινούπολης βήξουν θα γίνει σεισμός στην Αθήνα. Η Ελλάδα είναι εδώ. Ευχαριστώ Ελλάδα».

«Η χαρά που βίωσαν οι ελληνικές Ομάδες Έρευνας και Διάσωσης όταν έσωσαν το 6χρονο παιδί. Χαιρόμαστε που είστε εδώ»

«Όσοι έλεγαν πως θα μπουν στην Ελλάδα σε μια νύχτα, δεν πήγαν κάτω από τα ερείπια για να σώσουν έναν πολίτη. Οι Έλληνες ωστόσο που θεωρούσαν εχθρό, το έκαναν»

«Όταν έβγαλαν τους ανθρώπους μας από κάτω από τα ερείπια, ξέσπασαν από ευτυχία σε κλάματα. Ο πόνος δεν έχει θρησκεία, ό,τι κι αν πιστεύεις. Τα δάκρυα έχουν πάντα το ίδιο χρώμα. Ευχαριστώ Ελλάδα.»

«Οι υπεραιωνόβιοι γείτονές μας. Η ανθρωπιά είναι κάτι τέτοιο. Ευχαριστώ Ελλάδα»

«Τούρκοι μην το ξεχνάτε αυτό. Ευχαριστούμε Ελλάδα»

«Ευχαριστώ Ελλάδα. Δεν είμαστε εχθροί. Οι πολιτικοί μας κάνουν να μοιάζουμε με εχθρούς. Η χαρά σας όταν σώζετε το 6χρονο παιδί είναι το σημάδι αυτής της φιλίας»

Οσο εμπρηστικές δηλώσεις και να κάνει ο Ερντογάν, όσο και αν μας παρενοχλούν οι Τούρκοι στο Αιγαίο… αλοίμονο αν μια τέτοια δύσκολη στιγμή δεν βρισκόμασταν στο πλευρό της γειτονικής χώρας. Ευχαριστούμε και εμείς τους Ελληνες διασώστες για το κουράγιο και τη χαρά που μας δίνουνε.

Related posts

Όλη η Ελλάδα αποθεώνει την Καρυστιανού – «Σε αuτή τη γuναίκα ακουμπά η αξıοπρέπεια μιας ολόκληρης χώρας»

Έρχεται η αλλαγή ώρας 2024 – Η Κυριακή που αλλάζουμε τα ρολόγια πίσω

Nέος σεισμός πριν λίγο