ΕΦΕΤ: Ανακαλείται γνωστή μάρκα ζυμαρικών λόγω επικίνδυνων ουσιών – Δείτε ποια είναι

ΕΦΕΤ: Ανακαλείται δημοφιλής μάρκα ζυμαρικών από την αγορά

ΕΦΕΤ: Προς ανάκληση μίας γνωστής μάρκας ζυμαρικών προβαίνει ο ΕΦΕΤ. Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου και Τροφίμων αποφάσισε να ανακαλέσει την εν λόγω μάρκα ζυμαρικών. Μιας και ανιχνεύτηκε επικίνδυνη ουσία που δεν αναγράφεται στην ετικέτα.

ΕΦΕΤ: Ανακαλείται γνωστή μάρκα ζυμαρικών λόγω επικίνδυνης ουσίας

Δείτε ποια είναι η μάρκα ζυμαρικών που ανακαλείται

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου και Τροφίμων και η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας διαπίστωσε τη διακίνηση του προϊόντος: Pappardelle de Cecco με ημ. λήξης: ‪14/09/2022‬, στην επισήμανση του οποίου στα αγγλικά αναγράφεται η ένδειξη: may contain eggs and soy, ενώ στην αντίστοιχη ελληνική επισήμανση η οποία είναι τοποθετημένη με αυτοκόλλητη ετικέτα κοντά στο ξενόγλωσσο κείμενο αναγράφεται μόνο η ένδειξη πιθανόν να περιέχει ίχνη σόγιας.

Η αναγραφή για την πιθανή παρουσία αυγού στο προϊόν έχει παραληφθεί. Επομένως, το προϊόν καθίσταται μη ασφαλές για την ομάδα ανθρώπων που εμφανίζει αλλεργία στο αυγό.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος καθώς και όλων των παρτίδων οι οποίες παρουσιάζουν την προαναφερθείσα ανακολουθία στην επισήμανση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Παράλληλα καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το αναφερόμενο προϊόν και είναι αλλεργικοί στο αυγό, να μην το καταναλώσουν.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα