Εγκεφαλικό: Προειδοποιητικά σημάδια του εγκεφαλικού από τον οργανισμό, ένα μήνα πριν

by Αντώνης Βαλμάς

Εγκεφαλικό: Πότε το παθαίνουμε

Εγκεφαλικό: Τα αιμορραγικά εγκεφαλικά επεισόδια προκαλούνται από αιμορραγία στον εγκέφαλο και δεν είναι και τόσο συχνά. Τα ισχαιμικά εγκεφαλικά επεισόδια είναι στην πραγματικότητα που προκαλούνται από απόφραξη ή στένωση των αρτηριών του εγκεφάλου, προκαλώντας μείωση της ροής του αίματος.

Όταν ένα αιμοφόρο αγγείο που μεταφέρει θρεπτικές ουσίες ή οξυγόνο στον εγκέφαλο μπλοκάρεται με κάποιο τρόπο, τότε είναι που εμφανίζεταται το εγκεφαλικό επεισόδιο. Ένα τμήμα του εγκεφάλου δεν αιματώνεται σωστά εκείνη τη στιγμή, έτσι τα εγκεφαλικά κύτταρα πεθαίνουν όταν συμβαίνει αυτό. Οι διάφορες λειτουργίες του σώματος ελέγχονται από το πιο πολύπλοκο όργανο στο ανθρώπινο σώμα – τον εγκέφαλο.

Εγκεφαλικό: Προειδοποιητικά σημάδια του εγκεφαλικού από τον οργανισμό, ένα μήνα πριν
B7MHB7 A senior woman with a headache, touching her forehead

Όταν ένα αιμοφόρο αγγείο που μεταφέρει θρεπτικές ουσίες ή οξυγόνο στον εγκέφαλο μπλοκάρεται με κάποιο τρόπο, τότε είναι που εμφανίζεταται το εγκεφαλικό επεισόδιο

Όπως ήδη αναφέρθηκε παραπάνω, όταν συμβαίνει εγκεφαλικό επεισόδιο, η ροή του αίματος δεν είναι σε θέση να φτάσει στο τμήμα που ελέγχει στην πραγματικότητα μια συγκεκριμένη λειτουργία του σώματος, έτσι ώστε ένα μέρος του οργανισμού να μην λειτουργεί όπως θα έπρεπε.

Σύμφωνα με πολλούς ιατρικούς εμπειρογνώμονες, τα συμπτώματα και τα σημάδια μπορεί να διαφέρουν από το ένα άτομο στο άλλο, ανάλογα με το προσβεβλημένο μέρος του εγκεφάλου, τον τύπο του εγκεφαλικού επεισοδίου και την έκταση της ζημιάς.

Τα πιο συνηθισμένα σημάδια του εγκεφαλικού επεισοδίου

  1. Ασθένεια
  2. Αλλαγές στην προσωπικότητα
  3. Επιληπτικές κρίσεις
  4. Ψευδαισθήσεις
  5. Αναπνευστικά προβλήματα
  6. Πόνος
  7. Αδυναμία ή ζαλάδα
  8. Αναισθησία
  9. Λόξυγγας

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα