Εγκληματικότητα στην Πάτρα: Επιχειρηματίας «έδεσε» ρομά για να του ομολογήσει που βρίσκονται τα κλοπιμαία

Πάτρα: Ξεφεύγει η κατάσταση με την εγκληματικότητα και τις συμμορίες Ρομά

Η εγκληματικότητα σε ορισμένες συνοικίες της Πάτρας αρχίζει να χτυπάει κόκκινο με έναν ιδιοκτήτη να αναγκάζεται να πάρει τον νόμο στα χέρια του. Τα περιστατικά με συμμορίες Ρομά που συνήθως είναι ανήλικοι, αρχίζουν να προκαλούν την οργή των πολιτών.

Με αφορμή το γεγονός του περασμένου Σαββάτου, όταν συμμορία ρομά στα Προσφυγικά έστησαν «παγίδα» σε διανομέα φαγητού και απειλώντας τον επιχείρησαν να του αποσπάσουν τις παραγγελίες. Πρόκειται για άτομα της ίδιας «παρέας» που δύο φορές έχουν «χτυπήσει» καφετέρια που λειτουργεί στην περιοχή και μάλιστα την μία φορά ο ιδιοκτήτης αναγκάστηκε να πάρει το νόμο στα χέρια του.

Στην κυριολεξία «έδεσε» έναν από τους δράστες προκειμένου να του ομολογήσει… που βρίσκονται τα κλοπιμαία! Το γεγονός έγινε μπροστά στα μάτια άλλων από την ίδια γειτονιά και χαρακτηρίστηκε τόσο «βίαιο» που έγινε καταγγελία στην Αστυνομία για να συλληφθεί… ο ιδιοκτήτης του καφέ!

Τα περιστατικά στην συγκεκριμένη συνοικία είναι αλλεπάλληλα και κάποιοι ήδη μιλούν για «γκέτο»! Εστω και αν σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν βελτιωθεί οι συνθήκες διαβίωσής τους και τα οικονομικά τους βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση, υπάρχουν πολλές οικογένειες που ζουν από την «παρανομία»!

Πάτρα: Τα γκέτο και οι συμμορίες από ανήλικους

Παρόμοια κατάσταση και στην Εγλυκάδα λόγω της «γειτνίασης» με τον καταυλισμό των ρομά του Ριγανοκάμπου. Μόνο που εκεί πρωταγωνιστές είναι συνήθως ανήλικοι που «ασχολούνται» με μικροκλοπές αλλά και πορνεία. Προ ημερών οι κάτοικοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση. Όπως ειπώθηκε οι γονείς των συγκεκριμένων ανηλίκων τα «καθοδηγούν» σε μικροκλοπές, γνωρίζοντας πως δεν θα έχουν καμία συνέπεια.

Ακόμη και αν ληστέψουν κάποιον … και πάλι ελεύθερα θα αφεθούν. Όπως πρόσφατα όταν τράβηξαν χρυσό σταυρό από τον λαιμό μίας ηλικιωμένης γυναίκας. Η οποία βρέθηκε στο οδόστρωμα, τραυματίστηκε ελαφρά, ένα 10χρονο συνελήφθη και φυσικά… αφέθηκε ελεύθερο. «Εμείς κάνουμε ότι μπορούμε. Εχουμε όμως ελάχιστη δύναμη. Πάλι καλά που καταφέρνουμε και βρισκόμαστε πολύ γρήγορα στα περισσότερα συμβάντα και τουλάχιστον παραδίδουμε τα κλοπιμαία στα θύματα» καταλήγει ο κ. Τσίτσικας αναφερόμενος στην δράση των ανηλίκων ρομά.

Related posts

Όλη η Ελλάδα αποθεώνει την Καρυστιανού – «Σε αuτή τη γuναίκα ακουμπά η αξıοπρέπεια μιας ολόκληρης χώρας»

Έρχεται η αλλαγή ώρας 2024 – Η Κυριακή που αλλάζουμε τα ρολόγια πίσω

Nέος σεισμός πριν λίγο