Είχε κάνει και τις 2 δόσεις του εμβολίου αλλά πέθανε από κορωνοϊό ο γιατρός Χρήστος Κωνσταντάρας

by Τόνια Τζαφέρη

Λίγο πριν κάνει την 3η δόση του εμβολίου

Παρότι ο εμβολιασμός είναι ο μοναδικός τρόπος προστασίας από το νέο ιό, δυστυχώς υπάρχουν και οι περιπτώσεις όπου δεν είναι αρκετό και τελικά ο ασθενής καταλήγει.

Από κορωνοϊό πέθανε λίγο πριν κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου ο χειρουργός Χρήστος Κωνσταντάρας, που έπασχε και από καρκίνο. Ο χειρουργός έχασε τη μάχη και οι συνάδελφοί του, τον αποχαιρετούν με λόγια που προκαλούν συγκίνηση. Ο γιατρός υπέκυψε στη Θεσσαλονίκη που προσέφερε τις υπηρεσίες του, για χρόνια.

Ο χειρουργός που νοσούσε από κορωνοϊό, είχε κάνει τις δύο δόσεις του εμβολίου και βρισκόταν σε αναμονή για την τρίτη. Ο Χρήστος Κωνσταντάρας, ήταν καθηγητής Ιατρικής και χειρουργός στην κλινική «Άγιος Λουκάς». Αν και πλήρως εμβολιασμένος, ο καθηγητής Ιατρικής και χειρουργός στην κλινική “Άγιος Λουκάς” της Θεσσαλονίκης Χρήστος Κωνσταντάρας έχασε την μάχη με τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, έπασχε από καρκίνο. Eίχε εμβολιαστεί με την πρώτη δόση στις 13 Ιανουαρίου και τη δεύτερη στις 3 Φεβρουαρίου. Ο γιατρός ήταν μάλιστα σε αναμονή ώστε να του χορηγηθεί η τρίτη δόση του εμβολίου. Την είδηση έκανε γνωστή, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας στο GRTimes.

Η συγκινητική ανάρτηση για τον θάνατο του Χρήστου Κωνσταντάρα

Στην ανακοίνωση της κλινικής διαβάζουμε: « Η διοίκηση και το προσωπικό της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ», με ιδιαίτερα αισθήματα βαθιάς οδύνης, συμμετέχουμε στο πένθος για την αναχώρηση από τη ζωή του εκλεκτού και αξέχαστου συνεργάτη μας, χειρουργού Χρήστου Κωνσταντάρα.

Ο Χρήστος Κωνσταντάρας, εξαιρετικά πεπειραμένος και άρτια καταρτισμένος χειρουργός, υπήρξε γιατρός υψηλοτάτου Ιπποκρατικού ήθους και συνεργάστηκε με τον «ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ» επί δεκαετίες, παράλληλα προς τη συνεπέστατη πανεπιστημιακή σταδιοδρομία του. Άνθρωπος προσηνής, πάντοτε χαμογελαστός, με διάθεση υπηρεσίας και προσφοράς, «έγραψε ιστορία» επί δεκαετίες, αφήνοντας μνήμη αγαθή σε όσους τον γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί του.

Υποδειγματικός οικογενειάρχης, αφήνει πίσω του την εξαιρετική σύζυγό του και δύο παιδιά, γιο και θυγατέρα, προικισμένους χειρουργούς, που συνεχίζουν επάξια την οικογενειακή παράδοση.

Η Κλινική μας χάνει τον πιστότερο και συνεπέστερο συνεργάτη της, που θα μείνει στη μνήμη και στην καρδιά μας για πάντα. Στη σύζυγο και στα παιδιά του εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας και διαβεβαιώνουμε για την ολόψυχη συμμετοχή μας στο πένθος τους. Η μνήμη του Χρήστου Κωνσταντάρα, ανεπίληπτη, τιμημένη, μένει στην ιστορία μας”.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo