Είδη πρώτης ανάγκης σε περίπτωση πολέμου και φυσικών καταστροφών

by Paraskevi Nakou
Είδη πρώτης ανάγκης σε περίπτωση πολέμου και φυσικών καταστροφών

Πώς θα δıατηρήσετε τις πατάτες φρέσκıες – Το κóλπο για να μη βγάλουν φúτρες
Σκλήρυνση κατά πλάκας (ΣΚΠ): Αuτά είναι τα Πρώιμα συμπτώματα

1. Το βασικότερο είναι τα τρόφιμα: δημητριακά (παξιμάδια που αντέχουν πάρα πολυ καιρό, δημητριακά ολόκληρα, αλεύρι, κορν φλέικς κ.λπ.), ελιές, λάδι (πολύ βασικό και αντέχει και πολύ), γάλα σε σκόνη ή σε κονσέρβες, όσπρια (που αντέχουν πάρα πολύ), ξηροί καρποί (αντέχουν πολύ και χωρίς να χαλάνε, μόνο αλλοιώνεται η γεύση τους) και ξηρά φρούτα (ιδίως σταφίδες). Φυσικά μία καλή επιλογή είναι και οι κονσέρβες, αναλόγως με το πότε λήγουν (αλλά δεν είναι για βασιστεί κανείς σε αυτές).

Αν θέλει κάποιος μπορεί να αγοράσει και βιταμίνες ή άλλα συμπληρώματα διατροφής, ώστε σε περίπτωση που εξαντληθεί από παρατεταμένο υποσιτισμό να έχει πρόχειρο ένα βοήθημα.

2. Δευτερευόντως, διάφορα είδη επιβίωσης (φακοί, μπαταρίες κ.λπ.), αναλόγως των αναγκών που έχει ο καθένας. Θεωρείται πιθανό σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης να αντιμετωπίσουμε μεγάλη έλλειψη σε υγρά καύσιμα (οπότε η πείνα μετά είναι λογικό επακόλουθο αφού δεν θα κινείται τίποτα). Συνεπώς αν θέλει κανείς (και έχει και χρήματα) να βάλει λίγη βενζίνη στην άκρη για περίπτωση ανάγκης καλό θα ήταν.

3. Τρίτον και κυριότερο, αν κάποιος διαθέτει τρόφιμα πρέπει να βοηθήσει και όσους μπορεί.

4. Θυμόμαστε ότι χρειάζεται και πνευματική προετ

Survivor Διαρροή 18/1: Ποιος κερδίζει σήμερα την πρώτη ασυλία;

Τραγωδία: Εκτροχιάστηκαν τρένα – Τουλάχιστον 2 νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Μαθεύτηκε όλη η αλήθεια για την γυναίκα που για τα μάτια της έγινε το φονικό στην Αιτωλοακαρνανία – Τι έκανε μέσα στο μαντρί

Χάος: Παραλύει η Αθήνα – Που θα γίνει διακοπή κυκλοφορίας για 3 μέρες

Μαθεύτηκε όλη η αλήθεια για τους 8 ορειβάτες που τους ψάχνουν αυτή την στιγμή στον Ταΰγετο – Έτσι εγκλωβίστηκαν

Προτεινόμενα