«Είναι αγράμματος, ανάγωγος με χαμηλή ευφυΐα» – Ξεσπά ο Γεωργιάδης κατά του Τσίπρα

by Τόνια Τζαφέρη
«Είναι αγράμματος, ανάγωγος με χαμηλή ευφυΐα» – Ξεσπά ο Γεωργιάδης κατά του Τσίπρα

Ξέφυγε η αντιπαράθεση μεταξύ των δυο πολιτικών

Χαμός έγινε στην Βουλή με την αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και του υπουργού Ανάπτυξης.

Με χαρακτηρισμούς επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας στην τοποθέτηση του πρώτου στη συζήτηση που διεξάγεται στη Βουλή.

Με αφορμή τη λέξη «τσιρίζοντας» που χρησιμοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας για να αποτυπώσει τους υψηλούς τόνους που χρησιμοποίησε νωρίτερα ο υπουργός, ο τελευταίος ζήτησε τον λόγο «επί προσωπικού», θέλοντας να αποδομήσει ό,τι είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη δική του ομιλία.

Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε «αγράμματο» τον Αλ. Τσίπρα, θέτοντας παράλληλα και θέμα ευφυίας, καθώς «δεν καταλαβαίνει» τι διαβάζει. Μάλιστα, ζήτησε από τον πρώην υπουργό Οικονομικών και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδη Τσακαλώτο, να κάνει μαθήματα στον πρόεδρό του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη για τον Τσίπρα

«Κύριε Τσακαλώτε κλείστε τον Τσίπρα σε ένα δωμάτιο κάντε του κανονικό φροντιστήριο που παραμένει ο ίδιος αγράμματος Τσίπρας από την πρώτη μέρα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης και συνέχισε σε ανάλογο ύφος και περιεχόμενο κατά του Αλ. Τσίπρα:

«Ήρθε στη Βουλή και είπε πάλι ένα κάρο ανοησίες για τη ΔΕΗ που δεν καταλαβαίνει… Απόδειξη ότι δεν κατάλαβε ότι είναι άλλο οι επενδύσεις και άλλο η λειτουργική κερδοφορία… και όταν τα μάθει από την αρχή τα ξαναλέμε… Ο κ. Τσίπρας είπε και το αμίμητο: ότι γι’ αυτό δεν πείθεται η ψήφος στις νεανικές ηλικίες σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, Έλα Χριστέ και Παναγία! Ο άνθρωπος που χάνει σε όλες τις δημοσκοπήσεις, όλων των εταιριών από το 2016 μέχρι σήμερα… Και που σε όλες αυτές τις δημοσκοπήσεις του ρίχνει ο Μητσοτάκης 15 μονάδες και 12 και 14… Έχει το θράσος να κάνει μαθήματα στη Νέα Δημοκρατία για τις δημοσκοπήσεις… Από αυτό και μόνο να καταλάβετε για ποιο βαθμό ευφυΐας μιλάμε και αν μπορεί να παρακολουθήσει ή όχι αυτός το δικό μου το επίπεδο».

Νωρίτερα ο υπουργός είχε πει για τον Αλέξη Τσίπρα πως «δεν του έδωσαν αγωγή από το σπίτι» του, καθώς και ότι «μιμείται τη φωνή του Ανδρέα Παπανδρέου για να πάρει ψήφους».

Η απάντηση του Σύριζα στον Άδωνι Γεωργιάδη

Απαντώντας στον υπουργό Ανάπτυξης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προσπάθησε να ελέγξει την κατάσταση, λέγοντας ότι «δεν θα απαντήσω στον κ. Γεωργιάδη που χαρακτηρίζει αγράμματο τον πρώην πρωθυπουργό», και ζήτησε την απαιτούμενη «προστασία» από το προεδρείο, λέγοντας: «Πρέπει το προεδρείο να προστατέψει την αίθουσα από τέτοιες αντιπαραθέσεις».

Προτεινόμενα