Είναι οριστικό: Τέλος το κάπνισμα στις παραλίες

by Τόνια Τζαφέρη
Είναι οριστικό: Τέλος το κάπνισμα στις παραλίες

Κάπνισμα: Τέλος και από τις παραλίες

Όπου υπάρχουν παραλίες, χαλίκια και άμμος κάπου εκεί θα βρεις και αμέτρητες γόπες από τσιγάρα που έχουν αφήσει “επισκέπτες”.

Τέλος, το κάπνισμα στις παραλίες της Βαρκελώνης αρχής γενομένης από τον Ιούλιο, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Είναι οριστικό: Τέλος το κάπνισμα στις παραλίες

Η Βαρκελώνη γίνεται έτσι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη που απαγορεύει το κάπνισμα στις παραλίες.

Η απόφαση ακολουθεί ένα πιλοτικό πρόγραμμα της περασμένης χρονιάς, όπου απαγορεύτηκε το κάπνισμα σε 10 δημοτικές παραλίες τεσσάρων ισπανικών πόλεων.

«Οι παραλίες, στις οποίες απαγορεύεται το κάπνισμα προάγουν πιο υγιή πρότυπα ζωής, καταγράφουν λιγότερα απόβλητα και δείχνουν τον σεβασμό μας προς το περιβάλλον» ανέφερε σχετική δήλωση.

Είναι οριστικό: Τέλος το κάπνισμα στις παραλίες

Αρκετές ισπανικές περιφέρειες επέβαλαν τους περιορισμούς το 2020 με αφορμή τη μείωση της διασποράς του κορωνοϊού ενώ άλλες περιοχές, όπως η Μαγιόρκα είχαν ήδη επιβάλλει την απαγόρευση πριν από την πανδημία για περιβαλλοντικούς λόγους.

Τα Κανάρια Νησιά, η Ανδαλουσία, η Γαλικία και η Βαλένθια έχουν προχωρήσει σε αντίστοιχα μέτρα για ολική ή μερική απαγόρευση του καπνίσματος στις παραλίες.

Κυψέλη: Δεν υπάρχει δολοφόνος; «Βόμβα» με την απάντηση της ιατροδικαστικής εξέτασης

Γιατί η Ελλάδα καίγεται κάθε καλοκαίρι; Οι αιτίες πίσω από το φαινόμενο που επαναλαμβάνεται

Πέθανε η αρχόντισσα της πίστας: Θρήνος για την Ελληνίδα τραγουδίστρια

“Κόκκινος” συναγερμός, μέχρι τις 10 Αυγούστου, για αυτές τις περιοχές

Ελλάδα – Σε εξέλιξη μεγάλες φωτιές – Οι φλόγες έφτασαν στην παραλία – Αναφορές για εγκλωβισμένους – Εκκενώσεις από θαλάσσης

Προτεινόμενα