Είπε 11 λέξεις και τον «τέλειωσε»: Kόλαφoς ο Κανάκης για τον Οικονόμου με αuτά που είπε για τους ΑμεΑ

Είπε 11 λέξεις και τον «τέλειωσε»: Kόλαφoς ο Κανάκης για τον Οικονόμου με αuτά που είπε για τους ΑμεΑ

«Κόλαφος» ο Αντώνης Κανάκης για τον Δημήτρη Οικονόμου: «Μακάρι να είχατε τη μισή αξιοπρέπεια με όσους είναι σε καροτσάκι»

«Με αγάπη και σεβασμό σας είπε ότι καλύτερα να είστε νεκροί»

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση του Δημήτρη Οικονόμου για τους ανθρώπους σε αναπηρικό αμαξίδιο, με τον Αντώνη Κανάκη να ξεσπάει εναντίον του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ μέσα από την εκπομπή του, Ράδιο Αρβύλα.

Θυμίζουμε πως ο Δημήτρης Οικονόμου είχε πει στον αέρα της εκπομπής του, με αφορμή θανατηφόρο τροχαίο στη Βάρη, ότι:

«Πέρα από τους νεκρούς, δεκάδες ή και εκατοντάδες ανάπηροι θα περάσουν τη ζωή τους σε καροτσάκι», προσθέτοντας ότι «ίσως είναι καλύτερη περίπτωση να είσαι νεκρός, από το να είσαι σε ένα καρότσι από το πρωί μέχρι το βράδυ».

Τα λόγια του, που χαρακτηρίστηκαν ως απαράδεκτα και προσβλητικά, εξόργισαν πολλούς.

Ασέβεια Οικονόμου για ΑμεΑ: «Ίσως να είναι καλύτερα να είσαι…»

«Μύδροι» Κανάκη εναντίον του Οικονόμου

Ο Αντώνης Κανάκης ήταν ιδιαίτερα καυστικός στην τοποθέτησή του, λέγοντας ότι η σωματική αναπηρία, αν και δυσάρεστη, έχει δώσει σε πολλούς ανθρώπους την ευκαιρία να λάμψουν και να γίνουν παραδείγματα δύναμης και αξιοπρέπειας.

Παράλληλα τόνισε ότι η μόνη αναπηρία που τον ενοχλεί είναι αυτή που σχετίζεται με τον χαρακτήρα και την έλλειψη ανθρωπιάς.

«Η μόνη αναπηρία που με ενοχλεί είναι η εγκεφαλική, όχι αυτή που προέρχεται από πάθηση», είπε με έντονο ύφος και πρόσθεσε:

«Δεν νομίζω να έχει ειπωθεί πιο προσβλητικό, πιο απάνθρωπο απέναντι σε ανθρώπους με αναπηρία. Με αγάπη και σεβασμό σας είπε όλους όσοι είστε σε καροτσάκι ότι καλύτερα να είστε νεκροί».

Ασέβεια Οικονόμου για ΑμεΑ: «Ίσως να είναι καλύτερα να είσαι…»

Η δήλωση του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ, σύμφωνα με τον Αντώνη Κανάκη, υποτίμησε την αξιοπρέπεια όσων ζουν με αναπηρία και δημιούργησε αίσθημα ντροπής.

Ωστόσο, όπως επεσήμανε, αυτοί οι άνθρωποι χρήζουν σεβασμού για τη στάση ζωής τους και την αξιοπρέπεια που δείχνουν μπροστά στις αντικειμενικές δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζουν στη ζωή τους.

«Αυτοί οι άνθρωποι που περνάνε τη ζωή τους σε καροτσάκι έχουν πολύ μεγαλύτερη αξιοπρέπεια και θάρρος από εσάς. Μακάρι να είχατε το μισό», είπε ο Αντώνης Κανάκης απευθυνόμενος στον Δημήτρη Οικονόμου και όσους ενδεχομένως συμφωνούσαν με την άποψή του, κλείνοντας έτσι την τοποθέτησή του.

Αναπηρικό αμαξίδιο ♿️ λέγεται, ΟΧΙ Καροτσακι

Πέθαvε ξεχασμένος από όλους ο ηθοποιός που έπαιξε τον Κολοκοτρώνη στον «Παπαφλέσσα»

Σuvδpoμo του εμBoλiou Covid – Τα αvnσuxnτικά σuμπτώματα που πρέπει να πpoσέξετε

25η Μαρτίου: Νύφη με ανθοδέσμη στο χέρι πόζαρε μπροστά από τα άρματα πριν από την παρέλαση

Κωνσταντίνος Καρέτσας: «Από 9 μηνών που περπάτησε είχε πάντα μία μπάλα» λέει η μητέρα του 17χρονου ποδοσφαιριστή

Ρίγη Συγκίνησης και Περηφάνια: Ξεκίνησε η μεγάλη Στρατιωτική Παρέλαση: Δεiτε Ιίνe εικόνα Τώρα

Προτεινόμενα