Έκαναν εμβόλιο κορονοϊού σε δόση ενηλίκων αντί για τις γρίπης σε μικρά παιδιά: Τι επιπλοκές παρουσίασαν

Εμβόλια: Έκαναν κατά λάθος σε μικρά παιδιά εμβόλιο Κορονοϊού αντί γρίπης

Ανησυχία έχει προκληθεί στο Evansville της Ιντιάνα, όπου μια οικογένεια καταγγέλλει γνωστή αλυσίδα φαρμακείων. Οι γονείς, Alexandra και Joshua Price, πήγαν τα δύο μικρά παιδιά τους σε ένα υποκατάστημα της αλυσίδας Walgreens για να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης. Εκεί, όμως, έγινε λάθος και αντί για τις γρίπης τους έκαναν του εμβόλιο του κορωνοϊού -και μάλιστα σε δόση ενηλίκων.

Μάλιστα, ο ίδιος ο υπάλληλος του φαρμακείου τηλεφώνησε στους γονείς, αφού έφυγαν, για να τους ενημερώσει για το λάθος. Στη συνέχεια, οι γονείς επέστρεψαν στο φαρμακείο, όπου τους δόθηκαν κάρτες απόδειξης εμβολιασμού της πρώτης δόσης Pfizer για τα παιδιά, ηλικίας 4 και 5 ετών.

Ο δικηγόρος της οικογένειας δημοσίευσε τις βεβαιώσεις εμβολιασμού των παιδιών κατά της Covid-19

Καρδιακά προβλήματα λόγω του εμβολίου μεταξύ των επιπλοκών

Το συμβάν έλαβε χώρα στις 4 Οκτωβρίου. Σε έξαλλη κατάσταση οι γονείς μετέφεραν τα παιδιά σε καρδιολόγο, ο οποίος διαπίστωσε όχι μόνο πυρετό και βήχα, αλλά και καρδιακά προβλήματα.

Για την ακρίβεια, όπως είπαν οι γονείς, ο 4χρονος γιος τους διαγνώστηκε με ταχυκαρδία η 4χρονη κόρη τους με υψηλή αρτηριακή πίεση.

«Ανησυχούμε συνεχώς. Κοιμούνται στο κρεβάτι μας, στο δωμάτιό μας από την Δευτέρα το βράδυ της περασμένης εβδομάδα, ώστε να μπορούμε να τους παρακολουθούμε και απλά – κανείς δεν ξέρει τι να περιμένει διότι δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα εκεί έξω που μπορεί να μας βοηθήσουν», εξηγούν οι γονείς.

Το φαρμακείο στο οποίο έλαβε χώρα το συμβάν

Εμβόλια: Αυτή τη στιγμή, η οικογένεια ετοιμάζεται για μηνύσεις.

Από την άλλη, εκπρόσωπος του φαρμακείο Walgreens αρνήθηκε να προβεί σε δηλώσεις για το θέμα. Σε ανακοίνωση πάντως της εταιρείας αναφέρεται, ότι «Σε γενικές γραμμές, τέτοιες περιπτώσεις είναι σπάνιες και το Walgreens λαμβάνει πολύ σοβαρά αυτά τα θέματα».

«Σε περίπτωση οποιοδήποτε σφάλματος, το πρώτο μας μέλημα είναι πάντα η ευημερία των ασθενών μας. Η διαδικασία εμβολιασμού σε πολλά στάδια περιλαμβάνει αρκετούς ελέγχους ασφαλείας για την ελαχιστοποίηση της πιθανότητας ανθρώπινου λάθους και έχουμε επανεξετάσει αυτήν τη διαδικασία με το προσωπικό του φαρμακείου μους προκειμένου να αποτρέψουμε τέτοια περιστατικά», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται, ότι το εμβόλιο της Pfizer κατά του κορωνοϊού δεν έχει εγκριθεί ακόμα για παιδιά κάτω των 12 ετών. Επιπλέον, ακόμα και η έγκριση που αναμένεται για μικρότερες ηλικιακές ομάδες, δεν θα αφορά τα παιδιά έως 4 ετών. Εξάλλου, όταν η ηλικιακή ομάδα 5-11 θα εμβολιαστεί, θα λάβει το 1/3 της δοσολογίας που χορηγείται στους ενήλικες.

Αυτή πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που χορηγείται εμβόλιο της covid-19 σε μικρό παιδί.

Αντίστοιχο συμβάν έλαβε χώρα πριν από έναν μήνα, ξανά σε παράρτημα των Walgreens. Τότε εμβολιάστηκε κατά λάθος ένας 4χρονος στο Μέριλαντ.

Επιπλέον, και ένα 8χρονο αγόρι εμβολιάστηκε σε κέντρο drive-through στο Τέξας, επειδή ο πατέρας του δεν ήξερε ότι δεν μπορεί ακόμα να εμβολιαστεί. Το συμβάν αυτό έλαβε χώρα τον περασμένο Απρίλιο.

Ο CDC τονίζει, ότι σε περίπτωση τέτοιου λάθους, το παιδί δεν θα πρέπει να λάβει τη δεύτερη δόση.

Related posts

Αληθινή ιστορία: Παιδάκια τριών χρόνων νίκησαν τον καρκίνο και συναντήθηκαν ξανά έπειτα από καιρό

Επτά ιερείς μηνύουν τον Παντελή Καναράκη για την φωτογράφισή του ως Ιησούς Χριστός

«Ήμουν ανήλικη – Ο μπαμπάς μου θα το μάθει σήμερα»: Ξέσπασε σε κλάματα η Έλενα Κρεμλίδου για φωτογραφίες που κυκλοφορούν

Αγωγές και μηνύσεις κατά της Αττικής Οδού ετοιμάζουν πολίτες

Ο πιο γλυκός πειρασμός: Η μυστική συνταγή από την Μικρά Ασία για τον πιο λαχταριστό μπακλαβά

Βραζιλία: 18χρονο μοντέλο εμβoλιασμένη με Pfizer πέθανε από θρομβώσεις

Μεγάλη αυτοθυσία πεζού για να σώσει νήπια – Σταμάτησε αυτοκίνητο με λυμένο χειρόφρενο σε κατηφόρα

Συνέλαβαν αρνητή πατέρα μαθητή, ο οποίος έκανε μηνύσεις σε εκπαιδευτικούς και δεν έκανε το τεστ στο παιδί του

Πέθανε ο γιατρός αρνητής Νίκος Χριστοδούλου – Είχε πείσει τη μητέρα και τον αδερφό του να μην εμβολιαστούν