Έκτακτα μέτρα Κορονοϊός: Απαγόρευση διέλευσης 11μμ -7πμ στις χερσαίες πύλες εισόδου – Όλα αναλυτικά

by Αντώνης Βαλμάς

Έκτακτα μέτρα Κορονοϊός: Τι ανακοίνωσε ο Πέτσας

Έκτακτα μέτρα Κορονοϊός: Νέα έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Επίσης έκανε λόγο για τρεις εστίες ανησυχίας.


Ειδικότερα, ανακοινώθηκε ότι η απαγόρευση διέλευσης, από τις 11 το βράδυ έως τις 7 το πρωί, επεκτείνεται από το βράδυ της Παρασκευής στις χερσαίες πύλες εισόδου. Παραμένουν ανοιχτές για συγκεκριμένες κατηγορίες διακινουμένων, πλην του Προμαχώνα.

Κατά τον κ. Πέτσα, στη φάση αυτή έχουν εντοπιστεί τρεις εστίες ανησυχίας.


Η πρώτη αφορά στις συχνές διελεύσεις Ελλήνων, ομογενών και όσων έχουν άδεια παραμονής στην Ελλάδα από τις χώρες της Βαλκανικής. «Κάποιοι εξακολουθούν να πηγαινοέρχονται σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Και αγνοούν την έξαρση της πανδημίας στις χώρες αυτές, όπως αποδεικνύεται από τα καθημερινά επιδημιολογικά δεδομένα».


Η δεύτερη εστία ανησυχίας, αφορά στις συναθροίσεις ορθίων, κυρίως στα μπαρ, αλλά και σε γάμους, βαπτίσεις και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις. «Κάποιοι συμπολίτες μας αγνοούν τις συστάσεις των ειδικών και τις προειδοποιήσεις. Δεν εννοούν να καταλάβουν ότι φέτος είναι αλλιώς και στις κοινωνικές μας εκδηλώσεις και στη διασκέδαση. Και θέτουν σε κίνδυνο τον εαυτό τους, τους ανθρώπους που αγαπούν, την κοινωνία στην οποία ζούμε.»


Η τρίτη πηγή ανησυχίας, εντοπίζεται στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Εκεί «θα υπάρξει μεγαλύτερη συχνότητα στα δρομολόγια των συγκοινωνιών προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός».

Περισσότερες λεπτομέρειες για τα έκτακτα μέτρα κορονοιού

«Ο ιός δεν έφυγε. Είναι εδώ, και τρέφεται από τον εφησυχασμό», πρόσθεσε. Τόνισε επίσης την σημασία της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους με εξαίρεση τα καταστήματα εστίασης, αλλά και τον περιορισμό των ανθρώπων που μπορεί να μετέχουν σε κοινωνικές εκδηλώσεις.

Κατά τον κ. Πέτσα, τα επίσημα στοιχεία πιστοποιούν πως η αύξηση των κρουσμάτων «οφείλεται κυρίως στη χαλάρωση που σημειώθηκε μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμισε και τα λεγόμενα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη που χθες ζητούσε την χρήση μάσκας σε κλειστούς αλλά και σε ανοιχτούς χώρους. «Αποφεύγουμε μαζικές συναθροίσεις και χώρους έντονου συγχρωτισμού. Και βέβαια απορρίπτουμε τις θεωρίες συνομωσίας που καλούν σε απειθαρχία στα μέτρα που εισηγούνται οι ειδικοί».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων ενόψει του Δεκαπενταύγουστου, ο κ. Πέτσας απάντησε: «θα πάρουμε όσα μέτρα χρειάζεται σε συνεννόηση ειδικούς […] αν χρειαστεί να πάρουμε πρόσθετα μέτρα, θα το δούμε μετά τη σύσκεψη της Δευτέρας».

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα