Έκτακτη ενημέρωση Χαρδαλιά: Ανακοινώνει νέα τοπικά lockdown

by Αντώνης Βαλμάς

Έκτακτη ενημέρωση Χαρδαλιά: Έκτακτη ενημέρωση θα παραχωρήσει σήμερα ο υφυπουργός  Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς

 Έκτακτη ενημέρωση Χαρδαλιά: Μετά τα «καμπανάκια» των υπουργών Υγείας Βασίλη Κικίλια και Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη έρχεται και η ενημέρωση του κ. Χαρδαλιά. Η ενημέρωση αφορά τις περιοχές που είναι επιδημιολογικά επιβαρυμένες. Οι περιοχές αυτές έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, ενισχύοντας τα σενάρια για τοπικά lockdown.

Τονίζεται ότι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, υπενθύμισε ότι δεν αποκλείεται να υπάρξουν αυστηρότερα μέτρα σε περιοχές που παρουσιάζουν επιδείνωση.

Η έκτακτη ενημέρωση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά θα πραγματοποιηθεί στις 18:00.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Newsbomb.gr, η ανακοίνωση θα αφορά τρεις δήμους της Δυτικής Αττικής ανάμεσά τους ο δήμος Ελευσίνας και ο δήμος Ασπροπύργου.

Παραμένει αναπάντητο το ερώτημα για τη περίπτωση της Κοζάνης. Διότι προς το παρών δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για το αν πρέπει να μπει σε πιο αυστηρό lockdown όπως αυτό του Μαρτίου.

Έκτακτη ενημέρωση Χαρδαλιά: Τοπικά lockdown για τρείς Δήμους

Ολικό lockdown για τρεις Δήμους στην ανακοίνωση της έκτακτης ενημέρωσης από τον υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά

Ελήφθησαν αποφάσεις για τις περιοχές στις οποίες θα επιβληθεί αυστηρότερο lockdown. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι αποφάσεις ελήφθησαν την Τετάρτη μετά την εισήγηση των λοιμωξιολόγων που χτύπησαν «καμπανάκι» μετα τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία.

Υπήρξε εισήγηση από τους ειδικούς επιστήμονες για ολικό lockdown για τον Ασπρόπυργο. Με το βλέμμα στα δυσμενή επιδημιολογικά στοιχεία του κορονοϊού στο Δήμο και γενικότερα στη Δυτική Αττική. Αυτό σημαίνει κλείσιμο των επιχειρήσεων που είχαν μείνει ανοιχτές και αυστηροί έλεγχοι.

Έντονος προβληματισμός υπάρχει και για την κατάσταση και στους Δήμους, κυρίως για τη Μάνδρα και την Ελευσίνα. Προσεκτικά παρακολουθεί η κυβέρνηση την επιδημιολογική εικόνα της Δυτικής Αττικής. Χαρακτηριστικά χθες καταγράφηκαν στη Δυτική Αττική 36 κρούσματα. Με το μέσο όρο κρουσμάτων τις τελευταίες επτά ημέρες να ανέρχεται σε 29,86/ημέρα.

Να υπενθυμίσουμε, επίσης, ότι σύμφωνα με τα χθεσινά στοιχεία του ΕΟΔΥ, στην Κοζάνη καταγράφηκαν 69 κρούσματα, ενώ όπως λένε χαρακτηριστικά αυτοδιοικητικοί παράγοντες «3-4 χωριά φλέγονται». Θεωρείται πολύ πιθανό σενάριο η Κοζάνη να μπει σε τροχιά ολικού lockdown. Δηλαδή κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία και λιανεμπόριο με τη μέθοδο του click away κλείνουν. Επίσης επιβάλλεται απαγόρευση για μετακίνηση από νομό σε νομό.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα