ΕΚΤΑΚΤΟ! ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ

ΕΚΤΑΚΤΟ! ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ

Μικρή ένταση προκλήθηκε όταν ομάδα αγροτών διαχώρισε τη θέση της, διαφωνώντας με τη στρατηγική διαλόγου με την κυβέρνηση.

Ένταση σημειώθηκε νωρίτερα στο αγροτικό μπλόκο των Πράσινων Φαναρίων, καθώς αγρότες από τη Χαλκιδική αποφάσισαν να αποχωρήσουν, εκφράζοντας τη διαφωνία τους με τη γραμμή που ακολουθείται στην κινητοποίηση. Η συγκεκριμένη ομάδα θεωρεί ότι η επικέντρωση στον διάλογο με την κυβέρνηση αντιβαίνει στις αποφάσεις του Πανελλαδικού Συντονιστικού των Μπλόκων.

Οι αγρότες αποχώρησαν χρησιμοποιώντας περίπου δέκα τρακτέρ και άλλα αγροτικά οχήματα, κατευθυνόμενοι προς τη Χαλκιδική, όπου σχεδιάζουν να συγκεντρωθούν στη Νέα Τρίγλια και να συντονίσουν τις κινήσεις τους ενόψει της συνεδρίασης του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου των Μπλόκων την Κυριακή. Παραμένει άγνωστο αν η ομάδα θα συμμετάσχει τελικά στην πανελλαδική κινητοποίηση που έχει προγραμματιστεί για τα Μάλγαρα την ίδια ημέρα.

Από την πλευρά τους, οι αγρότες που παραμένουν στο μπλόκο υποβαθμίζουν την αποχώρηση, σημειώνοντας ότι αφορά περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων. Το μπλόκο θα συνεχιστεί και αναμένεται να ενισχυθεί τις επόμενες ημέρες, με βασικό στόχο τη διατήρηση του διαλόγου με την κυβέρνηση. Για το απόγευμα έχει προγραμματιστεί γενική συνέλευση, όπου θα συζητηθούν τα ζητήματα που θα τεθούν στο τραπέζι του διαλόγου, ανεξάρτητα από το πότε αυτός θα ξεκινήσει.

Προτεινόμενα