ΕΚΤΑΚTΟ Δυστυxώς μόλις επιβεβαιώθnκε, πέθαvε ο Κρητικός

by Ioanna Themistocleous
ΕΚΤΑΚTΟ Δυστυxώς μόλις επιβεβαιώθnκε, πέθαvε ο Κρητικός

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 57 ετών, ο συγγραφέας Μάρκος Κρητικός.

Γεννήθηκε στη Χίο το 1968, με καταγωγή από την Τήνο, και ζούσε στην Αθήνα. Σπούδασε Τοπογράφος Μηχανικός και εργάστηκε για 3.421 ημέρες στον τραπεζικό τομέα. Είχε γράψει αρκετά αστυνομικά μυθιστορήματα: Απιστία μετά Φόνου (Νεφέλη, 2013), Άρση Απαγορευτικού (Νεφέλη, 2014), Δεύτερη Εκτέλεση (Νεφέλη, 2016), Κάνε τον Σταυρό σου (Νεφέλη, 2018) και Το Μπλουζ της Πεταλούδας (Μεταίχμιο, 2021).

Επιπλέον, αρθρογραφούσε για την αστυνομική λογοτεχνία στο ηλεκτρονικό περιοδικό Ο Αναγνώστης. Τελευταίο του βιβλίο ήταν Ο Αναρχικός Τραπεζικός, που κυκλοφόρησε από τις εκδώσεις Μεταίχμιο το 2024.

ΕΚΤΑΚTΟ Δυστυxώς μόλις επιβεβαιώθnκε, πέθαvε ο Κρητικός

Το 2013 κυκλοφόρησε το αστυνομικό μυθιστόρημα του Μάρκου Κρητικού Απιστία μετά φόνου. Αναγνώστες και κριτικοί χειροκρότησαν τον καινούργιο συγγραφέα που μπήκε στον χώρο ορμητικά με σκοπό να μείνει και να θριαμβεύσει.

Στη συνέχεια, ο Κρητικός έγραψε άλλα δύο ομοειδή μυθιστορήματα με τον ίδιο ήρωα, τον τραπεζικό υπάλληλο Μάρκο Κρητικό (Άρση απαγορευτικού, Δεύτερη εκτέλεση), ο οποίος μπλέκει σε διάφορες ιστορίες εγκλημάτων και καθώς τις αφηγείται σχολιάζει τα όσα στραβά κι ανάποδα συμβαίνουν σε τούτη την έρημη χώρα.

Έρxovται τα καλύτερα για 3 Zώδια – «Είστε έτοιμοι να νιώσετε ξανά…»

Μόλις μαθεύτηκε η χρονολογία της χειροβομβίδας που ανατίναξε τον 19χρονο Ραφαήλ και σοκάρει

Λακωνία: Έκρηξη και φωτιά σε καφετέρια γεμάτη κόσμο στη Νεάπολη – Δεν υπήρξαν τραυματίες

Ο πρώην κηπουρός του βασιλιά Καρόλου αποκαλύπτει το σημείο όπου δεν πρέπει ποτέ να βάλετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΛΑΜΨΕ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΑΝΤΩΝΙΟ

Όλο και ομορφαίνει ο 20χρονος γιος τους: Σπάνια εμφάνιση της οικογένειας Καραμανλή, ίδια η Νταϊάνα η Νατάσα Παζαίτη

Προτεινόμενα