Βέλγιο: Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες από την κατάρρευση γέφυρας
Σύμφωνα με το βελγικό πρακτορείο Belga, δώδεκα άνθρωποι εργάζονταν στη γέφυρα τη στιγμή της κατάρρευσης της γέφυρας
Ένας εργάτης σκοτώθηκε και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν από τη μερική κατάρρευση γέφυρας η οποία επρόκειτο να κατεδαφιστεί, στα περίχωρα της πόλης Λα Λουβιέρ, ανακοίνωσαν οι βελγικές αρχές.
🚨A bridge over the Centre Canal collapsed during demolition work in the Belgian city of La Louvière earlier today.
1 person died with 3 others injured. pic.twitter.com/mwT1lHkrFo
— World Source News 24/7 (@Worldsource24) March 6, 2025
Η είδηση της ημέρας
Το δυστύχημα σημειώθηκε σε γέφυρα του αυτοκινητοδρόμου Ε42 που διασχίζει ένα κανάλι στο ύψος της πόλης Λα Λουβιέρ.
Ο δήμαρχος Ζακ Γκομπέρ δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters πως ένας εργάτης που νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση, υπέκυψε στα τραύματά του.
Άλλοι τρεις συνάδελφοί του τραυματίστηκαν όταν τμήμα της χαλύβδινης γέφυρας κατέρρευσε πάνω σε φορτηγίδα που ήταν αγκυροβολημένη στο σημείο για να απομακρύνει μπάζα.
Σύμφωνα με το βελγικό πρακτορείο Belga, δώδεκα άνθρωποι εργάζονταν στη γέφυρα τη στιγμή της κατάρρευσης.