ΕΚΤΑΚΤΟ: Κλειστά σχολεία και τριήμερο και στην Αττική

by Ioanna Themistocleous
ΕΚΤΑΚΤΟ: Κλειστά σχολεία και τριήμερο και στην Αττική

Την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2025, αρκετοί μαθητές σε διάφορες περιοχές της χώρας θα έχουν ένα απρόσμενο τριήμερο χωρίς μαθήματα, λόγω της γιορτής του Αγίου Σπυρίδωνα, πολιούχου και προστάτη των συγκεκριμένων Δήμων. Μετά την πρόσφατη περίοδο τηλεκπαίδευσης εξαιτίας της κακοκαιρίας Byron, η αργία αυτή λειτουργεί ως μια μικρή «ανάσα» πριν τις χριστουγεννιάτικες διακοπές.

Κλειστά σχολεία – Σύμφωνα με τις ενημερώσεις των σχολείων προς τους γονείς, αργία θα έχουν οι μαθητές στους εξής Δήμους:

Πειραιάς
Κέρκυρα
Μεσολόγγι
Ελαφόνησος
Βόνιτσα
Κίσαμος
Σε αυτές τις περιοχές, τα σχολεία όλων των βαθμίδων δεν θα λειτουργήσουν, ενώ το ίδιο ισχύει για Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών.

Η γιορτή του Αγίου Σπυρίδωνα συνοδεύεται κάθε χρόνο από επίσημες τελετές και τοπικές εκδηλώσεις. Φέτος, η ημέρα αυτή δημιουργεί ένα ιδανικό τριήμερο, προσφέροντας χαρά και χρόνο για οικογενειακές δραστηριότητες, λίγες ημέρες πριν από τις γιορτές.

Τα σχολεία θα ανοίξουν ξανά τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2025, συνεχίζοντας κανονικά το πρόγραμμα μαθημάτων μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου, οπότε και ξεκινούν οι χριστουγεννιάτικες διακοπές.

Ένας σκύλος καταφυγίου δάγκωνε όποιον προσπαθούσε να τον υιοθετήσει. Το προσωπικό είχε τελικά αποφασίσει να τον υποβάλει σε ευθανασία… μέχρι τη μέρα που ένα τυφλό κοριτσάκι ρώτησε απαλά αν μπορούσε να του πει αντίο — και κανείς δεν ήταν έτοιμος για αυτό που θα ακολουθούσε

Aπoκάλuψn στο Πρωινό: «Έχω μία κόρη 4,5 ετών» – Πάγωσε ο Λιάγκας στον «αέρα» – ΒΙΝΤΕΟ

Kpαuγn Aγωviας από ειδικευόμενο γιατρό: «Δουλεύουμε 32ωρα σερί – Έφτασα σε ένα τέλμα»

Μόλις ανακοινώθηκε και συμβαίνει για 1η φορά: Κλειστά σχολεία αύριο 5/5

Σάλος με τις δηλώσεις του Καρανίκα για τον Τσίπρα – Είπε λόγια που δεν περίμενε κανείς να ακούσει

Προτεινόμενα