Έκτακτο: Μεγάλος σεισμός ξανά μέσα στη νύχτα – Στους δρόμους οι κάτοικοι

by Paraskevi Nakou
Έκτακτο: Μεγάλος σεισμός ξανά μέσα στη νύχτα – Στους δρόμους οι κάτοικοι

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός σημειώθηκε σε απόσταση 18 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά του Γουδουρά Λασιθίου.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 21:40 και είχε μέγεθος 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε στα 10,7 χιλιόμετρα. Επί της ουσίας, πρόκειται για επιφανειακή δόνηση, η οποία έγινε αισθητή κυρίως στην ευρύτερη περιοχή του Λασιθίου.

Έντονη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή

Η συγκεκριμένη δόνηση εντάσσεται σε ένα ευρύτερο μοτίβο σεισμικής δραστηριότητας που παρατηρείται στη θαλάσσια περιοχή νότια και νοτιοανατολικά της Κρήτης. Όπως διακρίνεται και από τον χάρτη του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, στην ίδια περιοχή έχουν καταγραφεί δεκάδες σεισμοί τις τελευταίες ώρες, σχηματίζοντας ένα πυκνό σμήνος δονήσεων μικρού και μεσαίου μεγέθους.

Το φαινόμενο αυτό βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση από τη σεισμολογική κοινότητα, καθώς η περιοχή του Ελληνικού Τόξου αποτελεί μία από τις πιο σεισμογενείς ζώνες της Μεσογείου, λόγω της σύγκλισης της αφρικανικής με την ευρασιατική λιθοσφαιρική πλάκα.

Δεν το χωρά ανθρώπου νους: Έβγαλαν τον Μαζωνάκη έξω από το ιατρείο με… καρέκλα – ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ

Έκαναν αυτό που περίμενε όλη η Ελλάδα: Έκτακτο τώρα για την οικογένεια του Γιώργου Μαζωνάκη

Νωρίτερα από ποτέ η αλλαγή της ώρας φέτος – Η ημερομηνία έκπληξη, μετά από 6 χρόνια

Μαζωνάκης: Σοκ! Άνοιξαν με τροχό την πόρτα του σπιτιού του – Στην Ασφάλεια οι αδερφές του και το ζευγάρι γιατρών

Γιώργος Μαζωνάκης: Πότε και πού θα γίνει η κηδεία του- Η τελευταία επιθυμία του

Προτεινόμενα