Έκτακτο – σχολεία: Ανοίγουν τελικά τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά τη Δευτέρα 11/1 – Τι ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας

Έκτακτο – σχολεία: Οριστική είναι η απόφαση για άνοιγμα των νηπιαγωγείων και των δημοτικών τη Δευτέρα 11/1

Έκτακτο – σχολεία: Οριστική είναι η απόφαση για το άνοιγμα των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων τη Δευτέρα 11/1. Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, καθώς μόλις λίγη ώρα πριν την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας. Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος κα. Πελώνη ανέφερε ότι «Δεν υπάρχουν βεβαιότητες. Η Επιτροπή θα αξιολογήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα (αύριο). Και θα κάνει τις εισηγήσεις της στην κυβέρνηση, ώστε να λάβει τις αποφάσεις της».

Είχε αφήσει ανοιχτό δηλαδή το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία τη Δευτέρα, όπως και το click away. Πλέον με την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας καταρρίπτεται αυτό το ενδεχόμενο και τα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία θα ανοίξουν κανονικά τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου. Αύριο Παρασκευή 8 Ιανουαρίου υπενθυμίζεται ότι ξεκινά η τηλεκπαίδευση για τα γυμνάσια και τα λύκεια.

Έκτακτο - σχολεία: Ανοίγουν τελικά τα σχολεία τη Δευτέρα 11/1

Δείτε αναλυτικά την έκτακτη ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων στις 11/1

«Υπενθυμίζεται η απόφαση της Κυβέρνησης, στη βάση εισήγησης της Επιτροπής των ειδικών. Για δια ζώσης επαναλειτουργία των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Ειδικών Σχολείων όλων των βαθμίδων την προσεχή Δευτέρα 11/1. Στη βάση εγκυκλίου που εστάλη προς τα σχολεία νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα εν λόγω σχολεία αναλαμβάνουν υπηρεσία, αύριο, Παρασκευή 8/1. Αύριο, Παρασκευή, 8/1 Γυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας ξεκινούν την εξ αποστάσεως λειτουργία τους μέσω τηλεκπαίδευσης.

«Υπάρχει μέριμνα ακόμα και για διαφορετική ώρα προσέλευσης και αναχώρησης όταν αυτό επιβάλλεται. Ας το πούμε κυλιόμενο ωράριο. Διαφορετικές ώρες διαλειμμάτων και όπως και αν υπάρχει δυνατότητα και διαφορετικής χρήσης εισόδων».

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα