EKTAKTO ΤΩΡΑ: ΤΕΛΟΣ Η ΟΔΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ – ΣΕ AYTHN ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΣΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑ

EKTAKTO ΤΩΡΑ: ΤΕΛΟΣ Η ΟΔΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ – ΣΕ AYTHN ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΣΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑ

Το τροχαίο δυστύχημα στον Βόλο που στέρησε τη ζωή δύο νέων ανθρώπων επαναφέρει στο προσκήνιο της επικαιρότητας την αναγκαιότητα επιβολής περιορισμών στην οδήγηση των ηλικιωμένων κατά τις νυχτερινές ώρες.

Τέλος η οδήγηση τη νύχτα για τους ηλικιωμένους

Με τον πιο τραγικό τρόπο επέστρεψε στο προσκήνιο της επικαιρότητας η συζήτηση για την επιβολή περιορισμών σε οδηγούς που είτε έχουν υπερβεί ένα ηλικιακό όριο είτε αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας που καθιστά μη ασφαλή την παρουσία τους πίσω από το τιμόνι.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές που έχουν αναλάβει τη διαλεύκανση των συνθηκών κάτω από τις οποίες δύο νέοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο, κατά πάσα πιθανότητα η ευθύνη του δυστυχήματος βαραίνει τον 82χρονο οδηγό του αγροτικού, ο οποίος δεν διέθετε την ικανότητα να οδηγεί με ασφάλεια κατά τις νυχτερινές ώρες.

Η ελληνική νομοθεσία προβλέπει ότι σε περιπτώσεις που ιατρικοί ή άλλοι λόγοι περιορίζουν την ικανότητα οδήγησης κατά τις νυχτερινές ώρες, τότε ο οδηγός απαγορεύεται να κινείται με το όχημά του μετά τη δύση του ηλίου.

Οι εν λόγω περιορισμοί αναφέρονται στον κωδικό “12”, με κωδικοποιημένη μορφή, στο πίσω μέρος των νέου τύπου διπλωμάτων οδήγησης (πλαστικοποιημένες κάρτες).

Ένας τέτοιος περιορισμός αφορά την οδήγηση μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας, και αναγράφεται με τον κωδικό «05.01».

Ο βασικός λόγος που μπορεί να επιβληθεί ένας τέτοιος περιορισμός αφορά σε προβλήματα όρασης που καθιστούν επιτακτική την αποφυγή της οδήγησης κατά τις νυχτερινές ώρες.

Ειδικότερα, η οδήγηση τη νύχτα εγκυμονεί από μόνη της αυξημένο κίνδυνο πρόκλησης ενός δυσάρεστου οδικού συμβάντος, δεδομένου ότι οι άνθρωποι είμαστε ημερόβια όντα και όχι νυκτόβια.

Τα μάτια μας προσαρμόζονται στο σκοτάδι, αλλά μόνο ως ένα βαθμό, ενώ ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια στο να βλέπουμε απρόσκοπτα κατά τη διάρκεια της νύχτας υψώνουν παθήσεις σχετικές με την όραση.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τουλάχιστον 2,2 δισ. άνθρωποι αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης, ενώ τα περισσότερα άτομα που πάσχουν είναι ηλικίας άνω των 50 ετών.

Αναφορικά με τις ασθένειες που μπορεί να καταστήσουν αναγκαία την απομάκρυνσή μας από το τιμόνι, σε αυτές συμπεριλαμβάνεται η εκφύλιση της ώχρας κηλίδας, μια πάθηση που αλλοιώνει την ωχρά κηλίδα μερικώς ή ολικώς.

Η πολύ συχνή αυτή πάθηση, επηρεάζει τόσο τη μακρινή όσο και την κοντινή όραση, και δυσχεραίνει ορισμένες καθημερινές δραστηριότητες ή τις καθιστά αδύνατες.

Μόλις ανακοινώθηκε και δεν είναι για τα ταξί: Νέα απεργία στις 20/2 – Χάος και ταλαιπωρία

Κομψή από πάνω μέχρι κάτω η Νατάσα Παζαΐτη – Σπάνια κοινή εμφάνιση με την 23χρονη κόρη της στο κέντρο της Αθήνας

Για έξι χρόνια περνούσε τις ίδιες πόρτες της τράπεζας, έκανε την ίδια ερώτηση — και για έξι χρόνια κανείς δεν την έπαιρνε πραγματικά στα σοβαρά… μέχρι τη μέρα που επέστρεψε συνοδευόμενη… και ο «ανύπαρκτος» λογαριασμός συγκλόνισε πολύ περισσότερα από απλούς αριθμούς

Ποιο κορίτσι θα είναι το πιο όμορφο όταν γυρίσει; Ένα τεστ που αποκαλύπτει κρυφά χαρακτηριστικά του χαρακτήρα σου

The Chase: Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ αυτό σε τηλεπαιχνίδι – Ζητούσε γιατρό η Μπεκατώρου

Προτεινόμενα