Έλατα Χριστουγέννων: Ξεκίνησε η πώλησή τους στην Αθήνα – Δείτε αναλυτικά τις τιμές

Έλατα Χριστουγέννων: Κατέφθασαν τα πρώτα έλατα στην Αθήνα και έχουν αρχίσει να πωλούνται

Έλατα Χριστουγέννων: Από τη στιγμή που η κυβέρνηση έδωσε το πράσινο φως στους ελατοπαραγωγούς, κατέφθασαν τα πρώτα έλατα στην Αθήνα. Από χθες ελατοπαραγωγοί κυρίως από τον Ταξιάρχη Θεσσαλονίκης. Άρχισαν να πηγαίνουν προς τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα για να πουλήσουν τα δέντρα τους.

Για παράδειγμα χθες, ο ελατοπαραγωγός κ. Άγγελος Ξάκης έφερε στη Λεωφόρο Κηφισίας τα δέντρα του από τον Ταξιάρχη. Ο ίδιος φορούσε μάσκα, είχε διαθέσιμα αντισηπτικά και τηρούσε όλα τα μέτρα κάθε φορά που είχε επαφή με τον κόσμο. Όπως είπε ο ίδιος «Έχουμε πάρει όλα τα μέτρα για να προστατευτούμε όλοι. Αργήσαμε λίγες ημέρες φέτος και ο κόσμος περίμενε να πάρει τα δέντρα του, έχουμε κίνηση. Μακάρι να πάμε καλά, γιατί το 80% των ελάτων έρχονται από τον Ταξιάρχη».

Δείτε σε ποιες τιμές κυμαίνονται φέτος τα έλατα για το Χριστουγεννιάτικο στολισμό

Παρά το γεγονός ότι διανύουμε μία πανδημία και εξαιτίας της καραντίνας, ο περισσότερος κόσμος μένει σπίτι οπότε έχει ολοκληρώσει ήδη το χριστουγεννιάτικο στολισμό. Η ζήτηση για τα έλατα είναι μεγάλη, ήδη από τις πρώτες μέρες πώλησής τους. Οι ελατοπαραγωγοί είναι ευχαριστημένοι που βλέπουν το εμπόρευμά τους να πωλείται.

Οι τιμές των δέντρων κυμαίνονται αναλόγως με το πόσα μέτρα είναι τα έλατα. Για παράδειγμα, για ένα έλατο 1 μέτρου, η τιμή κυμαίνεται από 30 έως 35 ευρώ. Για έλατο 2 μέτρων η τιμή διπλασιάζεται και αγγίζει τα 70 ευρώ. Ακόμα, το έλατο 3 μέτρων πωλείται από 95 έως 100 ευρώ.

Όσυ ψηλότερο είναι το δέντρο, τόσο ανεβαίνει η τιμή μιας και μπαίνει στη μέση η διαδικασία μεταφοράς του από το συνεργείο. Ωστόσο, υπάρχει και η δυνατότητα να αποσύρει κάποιος το πλαστικό του δέντρο και να έχει μία έκπτωση της τάξης του 20% σε ορισμένους ελατοπαραγωγούς.

Όπως ανέφερε ο κ. Καραπαγλής «Κάποιοι παραγωγοί δεχόμαστε πλαστικά δέντρα και κάνουμε μια έκπτωση της τάξης του 20%. Τα δικά μας δέντρα είναι από καλλιέργειες και είναι ό,τι πιο οικολογικό. Μπορούμε και να το μεταφυτεύσουμε μετά τη χρήση του ως χριστουγεννιάτικο».

Related posts

Γυναίκα έπεσε στη θάλασσα πριν την αναχώρηση του Blue Star Naxos από το λιμάνι του Πειραιά

Πανıκός στον αέρα – Αναγκαστıκή προσγείωση αεροπλάνου στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Σεισμός στην Κρήτη – Κοντά στο Ηράκλειο το επίκεντρο