«Έλεγαν μαζέψτε τους Ρουμάνους γιατί θα τα σβήσουν όλα»: Σοβαρή καταγγελία από επιχειρηματία για την Εύβοια

by Τόνια Τζαφέρη

Εύβοια φωτιά: Οι μαρτυρίες και καταγγελίες σχετικά με τις φωτιές συνεχίζονται

Εύβοια φωτιά: Όλο και περισσότερες είναι οι μαρτυρίες και οι καταγγελίες, οι οποίες αφορούν τις πυρκαγιές στην Εύβοια. Με όλες να κάνουν λόγο για οργανωμένο έγκλημα.

Μία σοβαρή καταγγελία έρχεται στην επιφάνεια, και αυτήν την φορά από επιχειρηματία στην περιοχή της Τσαπουρνιάς.

Εύβοια φωτιά: «Έλεγαν μαζέψτε τους Ρουμάνους γιατί θα τα σβήσουν όλα»

Ο επιχειρηματίας μιλώντας στο MEGA τόνισε ότι «μου φαίνεται παράλογο όλο αυτό το πράγμα. Καήκαμε από πυροσβέστες που δήλωναν ότι αυτά τα σπίτια θα καούν επειδή είναι παράνομα. Δεν το έλεγαν όλοι προφανώς. Άλλοι έλεγαν ότι μαζέψτε τους Ρουμάνους πυροσβέστες γιατί θα τα σβήσουν όλα. Οι Ρουμάνοι ήταν αποδοτικοί και σβήναν τις φωτιές, οι δικοί μας δεν είχαν νερό, δεν ήξεραν πως να τα σβήσουν… Έχει διαλυθεί ο μηχανισμός», κατήγγειλε ο κ. Βούλγαρης.

Εύβοια φωτιά: «Έλεγαν μαζέψτε τους Ρουμάνους γιατί θα τα σβήσουν όλα»

Οι δηλώσεις για τις φωτιές στην Εύβοια

«Δεν σκέφτομαι να φύγω από την περιοχή, αλλά να μείνω με τους άλλους κατοίκους να δούμε τι θα κάνουμε. Τα δάση πρέπει να αναδασωθούν και να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα», είπε και ανέφερε ότι το κράτος δεν αφήνει του ρητινοκαλλιεργητές, οι οποίοι γνωρίζουν τα δάση και θα μπορούσαν να αναλάβουν αυτές τις δουλειές υπό την ηγεσία της δασοπυρόσβεσης, να το κάνουν αυτό. Αντιθέτως, το Κράτος σκοπεύει να αναθέσει αυτές τις εργασίες σε εταιρίες.

Όλα τα σωματεία των ρετσινάδων, αλλά και κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι συγκεντρώθηκαν στην Στροφυλιά για να διαμαρτυρηθούν.

Επίσης, ο επιχειρηματίες πρόσθεσε ότι «τα χρήματα δεν πρόκειται να φτάσουν. Μετά την πρώτη αρωγή, θα πρέπει να βρούμε εμείς τρόπο να βρούμε τα χρήματα μέχρι να αποζημιωθούμε».

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo