Ελλάδα διάκριση: Η χώρας μας διακρίθηκε από δύο μεγάλους ταξιδιωτικούς οδηγούς ως κορυφαίος προορισμός

Ελλάδα διάκριση: Πρόκειται για τους ταξιδιωτικούς οδηγούς Lonely Planet και National Geographic Traveller

Ελλάδα διάκριση: Η χώρας μας έλαβε σημαντικές διακρίσεις από τους δύο γνωστότερους ταξιδιωτικούς οδηγούς παγκοσμίως. Το Lonely Planet και το National Geographic Traveller τόνισαν ότι η Ελλάδα είναι κορυφαίος ταξιδιωτικός προορισμός. Πιο συγκεκριμένα, στους προτεινόμενους προορισμούς, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του ΕΟΤ, έχουν Κρήτη, Μάνη, Κάλυμνος, Λέρος, Μετέωρα, Δελφοί για την αυθεντική και οικοφιλική τοπική κουζίνα, τις θεματικές ταξιδιωτικές εμπειρίες  και την αξεπέραστη φιλοξενία των κατοίκων της.  

Την ίδια στιγμή ένα από τα πανέμορφα νησιά της Ελλάδας,  η Αλόννησος, ξεχώρισε για τους θησαυρούς που κρύβει στο βυθό της θάλασσας. Εν μέσω πανδημίας, οι δύο ταξιδιωτικές πλατφόρμες και τα περιοδικά των ομίλων τους, προτείνουν στα εκατομμύρια των  αναγνωστών  τους παγκοσμίως. Να διατηρήσουν ζωντανό το όνειρο της εξερεύνησης και να σχεδιάσουν στις μελλοντικές τους διακοπές σε «πράσινους» και ποιοτικούς γευστικά προορισμούς. 

Ελλάδα διάκριση: Διακρίθηκε ως κορυφαίος ταξιδιωτικός προορισμός

Ιδιαίτερη μνεία έγινε για το νησί της Αλοννήσου ως ένας από τους καλύτερους προορισμούς εντός Ελλάδας

Η Ελλάδα αναδείχθηκε από το Lonely Planet. Ως ο κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός του κόσμου στην βιώσιμη προς το περιβάλλον διατροφή, για το 2021. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η αρθρογράφος Kate Armstrong: «Οι Έλληνες είναι ‘’πράσινοι’’ για αιώνες. Η πανάρχαια συνήθεια της καλλιέργειας λαχανικών, της συγκομιδής ελιών και της προετοιμασίας μεταξένιου ελαίου. Και το μαγείρεμα με ντομάτες, φρέσκο ψάρι και άγρια χόρτα είναι ο κανόνας για τους περισσότερους, είτε ζουν σε ένα νησί είτε στην ηπειρωτική χώρα. Εάν σε ένα χωριό δεν υπάρχει μοναδικό τοπικό φαγητό από ένα άγριο βότανο ή λαχανικό που παράγεται στην περιοχή, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα έχουν τη δική τους εκδοχή για ένα πιο παραδοσιακό, εθνικό πιάτο». 

Στο μεταξύ οι αρθρογράφοι του National Geographic χαρακτηρίζουν την υποθαλάσσια περιοχή της Αλοννήσου «μια υδαρή χώρα των θαυμάτων». Και όπως ενημέρωσαν την Υπηρεσία ΕΟΤ Μεγάλης Βρετανίας  θα αποτελέσει το πρωτοσέλιδο της έκδοσης Ιανουαρίου / Φεβρουαρίου.

Κατέληξαν στην επιλογή της, αναδεικνύοντας το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκου Αλοννήσου και Β. Σποράδων ως το θεμέλιο για την αειφορία του προορισμού, που σχετίζεται με μοναδικά ιστορικά ευρήματα,  όπως το ναυάγιο της Περιστέρας.

Σύμφωνα με την περιγραφή, «το  πρώτο υποβρύχιο  μουσείο της Ελλάδας στο ναυάγιο της Περιστέρας στην Αλόννησο, αποτελεί μία μοναδική εμπειρία για όλους τους αυτοδύτες και δικαίως αποκαλείται και «Παρθενώνας των Ναυαγίων». Βρίσκεται υποθαλάσσια του εντυπωσιακού φυσικού Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου και Βορείων Σποράδων, που ιδρύθηκε το 1992 για την προστασία της απειλούμενης μεσογειακής φώκιας», όπως τονίζουν οι αρθρογράφοι. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα