Ελλάδα δηλητηριώδες σκαθάρι: Συναγερμός έχει σημάνει μετά την εμφάνιση του επικίνδυνου εντόμου (video)

Ελλάδα δηλητηριώδες σκαθάρι: Προσοχή αν δείτε αυτό το έντομο

Ελλάδα δηλητηριώδες σκαθάρι: Άφωνοι έμειναν όταν βρέθηκαν μπροστά σ’ ένα τεράστιο σκαθάρι που μοιάζει με τεράστια κατσαρίδα και είχε μήκος περίπου 10 εκατοστά. Αντιμέτωποι με το σκαθάρι βρέθηκαν οι αναγνώστες του paidis.com νωρίς το πρωί του Σαββάτου. Το σκαθάρι εντοπίστηκε στον Πλαταμώνα και όπως κατάλαβαν ψάχνοντας στη βιβλιογραφία, το έντομο που αντίκρισαν ήταν το σπάνιο δηλητηριώδες αμφίβιο έντομο που ονομάζεται λιθόκερος. Το οποίο σπάνια κάνει την εμφάνιση του στη χώρα μας πάντα δίπλα στη θάλασσα.

Το τρομακτικό έντομο είναι άκρως επικίνδυνο. Χαρακτηριστικά πριν από ένα περίπου χρόνο είχε δαγκώσει ένα μικρό παιδί ηλικίας 10χρονών, στην Αχαΐα, προκαλώντας του τρομερό πόνο.

Το δάγκωμα του δηλητηριώδες σκαθαριού προκαλεί οξύ πόνο – βρέθηκε σε περιοχή της Ελλάδας

Ο λιθόκερος ή Lethocerus Patruelis Belostomatidae, όπως είναι η επίσημη ονομασία του. Αποτελεί το μεγαλύτερο υδρόβιο έντομο της Ευρώπης. Ο λιθόκερος είναι ένα σαρκοφάγο (θηρευτής) αμφίβιο έντομο. Εντοπίζεται συνήθως σε θερμά και τροπικά κλίματα (σπανίως στην Ελλάδα, μέχρι τα τελευταία 2-3 χρόνια). Το μήκος του μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 12 εκατοστά.

Σε αντίθεση με τα άλλα έντομα της οικογένειας Belostomatidae, το θηλυκό γεννάει τα αυγά του στην παραλία. Δίπλα στη θάλασσα και συνήθως σε ανθρώπινες κατασκευές, με το αρσενικό να είναι ο προστάτης από άλλους θηρευτές και να τα βρέχει συχνά με νερό της θάλασσας. Η τροφή του λιθόκερου είναι με μικρά οστρακόδερμα, ψαράκια και αμφίβια, ενώ το δηλητηριώδες δάγκωμά του στον άνθρωπο μπορεί να προκαλέσει έντονο πόνο, ο οποίος διαρκεί για κάποιες ώρες. Ο θάνατος μπορεί να προκληθεί αν το θύμα είναι αλλεργικό στο δηλητήριο του.

Ειδήσεις: Διαρκής ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις σήμερα από την Ελλάδα, την Κύπρο και όλο τον κόσμο.
Διαβάστε στο i-diakopes.gr συνεχές ρεπορτάζ και τα σημαντικότερα νέα του πλανήτη για να είστε πάντα ενημερωμένοι όπου και να βρίσκεστε.
Ότι είδηση σας ενδιαφέρει καθημερινά, θα την βρείτε εδώ, με συνεχή ανανέωση των νέων στην ιστοσελίδα μας.
Έκτακτη επικαιρότητα και όλες οι εξελίξεις που σας ενδιαφέρουν με ειδήσεις live.

Related posts

Αγγελία στην Αθήνα: Σπιτονοικοκύρης αναζητά ενοικιαστές που θα ψήνουν, θα παρτάρουν και θα έχουν κατοικίδιο

Σuναγερμός στη Μέση Ανατολή πριν λίγо, έγινε αuτό που όλоι φοβоύνται

Ανατριχιαστιές εξελίξεις για τα Τέμπη: Yπολείμματα οστών στο οικόπεδο των ερευνών πριν λίγο