Ελλάδα: «Έφθασε» στη χώρα μας η 4ημερη εργασία – Η 1η εταιρεία που την εφαρμόζει

by Newsroom i-diakopes.gr
Ελλάδα: «Έφθασε» στη χώρα μας η 4ημερη εργασία – Η 1η εταιρεία που την εφαρμόζει

Η PwC γίνεται η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που θα εφαρμόσει την τετραήμερη απασχόληση για τους εργαζόμενους του Assurance που βρίσκονται σε διαδικασία απόκτησης της υποχρεωτικής επαγγελματικής πιστοποίησης (professional qualification).

Η εφαρμογή προγράμματος 32ωρης εργασίας την εβδομάδα αφορά το εξάμηνο μεταξύ Ιουλίου-Δεκεμβρίου κάθε έτους, χωρίς καμία μεταβολή στο μηνιαίο εισόδημα ή στα εργασιακά προνόμια των ωφελούμενων. Συνοδεύεται δε, όπως αναφέρει η εταιρεία, από ένα ήδη ανταγωνιστικό πακέτο αμοιβών και παροχών.

Μέσω της πρωτοβουλίας αυτής, η PwC Ελλάδας προσφέρει τη δυνατότητα στους νέους auditors να διαχειριστούν με περισσότερη ευελιξία τις εργασιακές τους υποχρεώσεις, ενώ, παράλληλα εστιάζουν στην απόκτηση μιας εξαιρετικά σημαντικής για τη μελλοντική τους επαγγελματική εξέλιξη, πιστοποίησης.

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε νέα δεδομένα ευρύτερα για τον κλάδο. Στόχος μας να συμβάλλουμε ενεργά στην υιοθέτηση καινοτόμων εργασιακών μοντέλων που υποστηρίζουν έμπρακτα τους ανθρώπους μας στην προσπάθειά τους να αναπτυχθούν και να επιδιώξουν τις επαγγελματικές τους φιλοδοξίες, ενώ, παράλληλα, εκπληρώνουν και τους προσωπικούς τους στόχους» δήλωσε η Μαρία Φιλίππου, Human Capital Partner, της PwC Ελλάδας.

Ελλάδα: «Έφθασε» στη χώρα μας η 4ημερη εργασία – Η 1η εταιρεία που την εφαρμόζει

«Στην PwC Ελλάδας, επενδύουμε συστηματικά στην οικοδόμηση ενός υγιούς, ευέλικτου και συμπεριληπτικού περιβάλλοντος εργασίας που βασίζεται στην εμπιστοσύνη και τον σεβασμό. Ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους μας να εξελίσσονται συνεχώς και φροντίζουμε να διασφαλίζουμε τις συνθήκες και τα εφόδια που θα τούς επιτρέψουν να αισθάνονται παραγωγικοί και να πετυχαίνουν όσα επιθυμούν» πρόσθεσε.

Τα οφέλη της τετραήμερης εργασίας

Εταιρείες σε Βέλγιο, Ισλανδία, ΗΠΑ, Ισπανία, Γαλλία, Ιαπωνία, Νέα Ζηλανδία, Αγγλία κ.α. έχουν ήδη ξεκινήσει την πιλοτική εφαρμογή της τετραήμερης εργασίας διαπιστώνοντας ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα. Για αυτό τον λόγο πολλές εξ αυτών αναφέρουν πως θα διατηρήσουν το συγκεκριμένο μοντέλο εργασίας.

Βρετανική μελέτη διαπίστωσε σημαντικά οφέλη στην ψυχική υγεία των εργαζομένων με λιγότερο άγχος, περιορισμό της εργασιακής εξουθένωσης, μείωση στις διαταραχές ύπνου κ.α. Η βελτίωση της υγείας των εργαζομένων μεταφράζεται και σε αύξηση της παραγωγικότητάς τους.

Επιπλέον ειδικοί υπογραμμίζουν πως η τετραήμερη εβδομάδα θα μπορούσε να συμβάλει και στην προώθηση της ισότητας μεταξύ των δύο φύλων, καθώς οι άνδρες έχουν περισσότερο χρόνο για τις δουλειές του σπιτιού και τη φροντίδα των παιδιών, τις οποίες, όπως προκύπτει και από τις έρευνες, τις επωμίζονται συνήθως οι γυναίκες σε βάρος της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας.

Προτεινόμενα