Ελλάδα lockdown: Πότε ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις και τι θα γίνει με το click in shop

Ελλάδα lockdown: Δείτε αναλυτικά τις εξελίξεις σχετικά με το λιανεμπόριο

Ελλάδα lockdown: Νέα παράταση πήρε η καραντίνα στη χώρα έως τις 11 Ιανουαρίου. Συγκεκριμένα, από χθες Κυριακή στις 6 το πρωί έως και τις 6 το πρωί της Δευτέρας 11/1. Η χώρα θα εξακολουθεί να είναι σε καραντίνα. Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πέτσας ανακοίνωσε ότι σταματά μεταξύ άλλων το click away, η λειτουργία βιβλιοπωλείων και κομμωτηρίων. Καθώς και κέντρων περιποίησης νυχιών, ΚΤΕΟ και δραστηριοτήτων συνδεδεμένες με το κυνήγι και το ψάρεμα.

Επιπρόσθετα, απαγορεύονται οι μετακινήσεις από τις 21:00 έως τις 05:00, ενώ οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές και δεν θα γίνει αγιασμός σε εξωτερικούς χώρους τα Θεοφάνεια. Ειδικά για το τελευταίο μέτρο, δηλαδή του κλεισίματος των εκκλησιών, οι αντιδράσεις είναι πολλές. Μάλιστα πριν λίγη ώρα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να ταχθεί κατά του κλεισίματος των εκκλησιών.

Βέβαια, σχετικά με το λιανεμπόριο τα πράγματα είναι πολύ περίπλοκα, ειδικά εν όψει των επερχόμενων χειμερινών εκπτώσεων που ξεκινούν στις 11 Ιανουαρίου. Η μετάθεση των χειμερινών εκπτώσεων δεν εξετάζεται από την κυβέρνηση, ωστόσο εφόσον τα καταστήματα είναι κλειστά. Είναι άξιο απορίας πώς θα πραγματοιούνται οι αγορές. Υπάρχει το ενδεχόμενο οι εκπτώσεις να συνεχιστούν και μετά τις 27 Φεβρουαρίου, εφόσον τα καταστήματα παραμείνουν κλειστά.

Ενώ το lockdown στη χώρα μας συνεχίζεται, το click away έφυγε και τη θέση του θα πάρει το click in shop

Το click in shop θα είναι κατά πάσα πιθανότητα η νέα μέθοδος που θα αντικαταστήσει το click away. Σύμφωνα με τη νέα μέθοδο, οι καταναλωτές θα μπορούν να μπουν στο κατάστημα της αρεσκείας τους, αφού πρώτα έχουν κλείσει ραντεβού. Θα μπορούν να δοκιμάζουν ρούχα και παπούτσια και να πληρώνουν με μετρητά ή κάρτα. Ωστόσο, θα πρέπει τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό να τηρούνται στο έπακρο και να εισέρχονται στο κατάστημα άτομα με βάση τα τετραγωνικά.

Το click in shop δεν αναμένεται να λειτουργήσει πριν τις 15 Ιανουαρίου. Και ο εμπορικός κόσμος ανησυχεί ότι δεν θα λειτουργήσει σωστά. Ειδικά για τις μικρές επιχειρήσεις που δεν έχουν τις απαραίτητες υποδομές.

Related posts

«Συναγερμός» για ακόμη ένα εμφιαλωμένο νερό: Περιέχει επικίνδυνες χημικές ουσίες

Σοβαρό τροχαίο στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου

Αυτό που “έτρεμαν” Βασιλόπουλος και The Mart: Ρωσικός κολοσσός μάρκετ με χαμηλές τιμές ανοίγει σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη