Έλληνας αγρότης: Κορυφαίος Ευρωπαίος νέος αγρότης αναδείχθηκε ένας Θεσσαλονικιός

Έλληνας αγρότης: Σημαντική αναγνώριση σε διεθνές επίπεδο για τον Παύλο Τσακίρη

Έλληνας αγρότης: Μεγάλη διάκριση έλαβε ένας νέος αγρότης από τη Θεσσαλονίκη σε διεθνή διαγωνισμό. Πρόκειται για τον Έλληνα και δη Θεσσαλονικιό Παύλο Τσακίρη. Διακρίθηκε στο 6ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Νέων Αγροτών στο Project «Περιβαλλοντική βιώσιμη ενέργεια».

Ο Παύλος Τσακίρης κατάγεται από τη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης και διακρίθηκε για πρώτη φορά σε αυτό το συνέδριο. Ο κ. Τσακίρης και η οικογένειά του, διαθέτουν μία επιχείριση 800 στρεμμάτων στην οποία παράγουν βιολογικά δημητριακά και αυγά. Η βράβευση αφορά στο γεγονός ότι έχουν υιοθετήσει περιβαλλοντικές και κλιματικές πρακτικές στα χωράφια τους. Γεγονός που βοηθά στη διατήρηση της βιοποικιλότητας και των οικοσυστημάτων.

Στα χωράφια της οικογένειας παράγονται σιτάρι, λούπινο και μπιζέλι για κότες. Τα αυγά που είναι καλά διατίθενται στην αγορά, ενώ όσα είναι σπασμένα ή λερωμένα, παστεριώνονται και επεξεργάζονται ώστε να καταλήξουν στη βιομηχανία.

Έλληνας αγρότης: Κορυφαίος αγρότης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο

Δείτε τι δήλωσε χαρακτηριστικά ο κορυφαίος Ευρωπαίος αγρότης, ο ελληνικής καταγωγής Παύλος Τσακίρης

«Τα απόβλητα από τις κότες πηγαίνουν σε μονάδα βιοαερίου και μετατρέπονται σε ηλεκτρική ενέργεια που πωλείται στη ΔΕΗ. Το στερεό απόβλητο, την κοπριά τη χρησιμοποιούμε ως λίπασμα στα χωράφια μας. Δεν δημιουργούμε απόβλητα και δεν επιβαρύνουμε σχεδόν καθόλου το περιβάλλον» ανέφερε στο Έθνος.

Ακόμα πρόσθεσε «Στην επιτροπή δεν υπήρχε κανένας Έλληνας. Δε μου δόθηκε το βήμα για να μιλήσω και βράβευσαν ως καλύτερη στην Ευρώπη την καθημερινότητά μου και αυτό είναι συγκλονιστικό. Αρχικά κέρδισα τον ελληνικό διαγωνισμό της Ένωσης Νέων Ελλήνων Αγροτών και το Μάρτιο ήταν να γίνει και ο Πανευρωπαϊκός διαγωνισμός. Λόγω της πανδημίας αναβλήθηκε και έγινε διαδικτυακά 10 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες. Στεναχωρήθηκα μόνο που δεν ήμουν εκεί για να πανηγυρίσω».

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα