Έλληνες γιατροί φτιάχνουν σκουφάκια για παιδιά ήρωες που παλεύουν με τον καρκίνο

Μικρές πράξεις που κάνουν ζωές ανθρώπων πιο όμορφες

Πριν τρία χρόνια, ο Νίκος Πετρόπουλος και η Δήμητρα Κακουλίδη είχαν μια φαινομενικά απλή αποστολή να βρουν ένα σκουφάκι για την 3χρονη Τζοβάννα. Θα το έκαναν πριν την επισκεφτούν στο νοσοκομείο. Εκεί, η ίδια υποβαλλόταν σε χημειοθεραπείες. «Η Γιούλη, η μαμά της Τζοβάννας, μας τηλεφώνησε και μας ρώτησε αν θα μπορούσαμε να βρούμε ένα σκουφάκι. Σαν αυτά που φοράνε οι χειρουργοί. Επειδή, τα μαλλάκια της έπεφταν και αφενός στεναχωριόταν, αφετέρου διάφορες τούφες βρίσκονταν “απρόσκλητες” μέσα στο φαγητό της» λέει η Δήμητρα.

Όμως, όσο και αν έψαξαν δεν κατάφεραν να βρουν ένα κατάλληλο προϊόν. Αυτό, διότι δεν υπήρχε. «Όταν μπήκαμε στο δωμάτιο, βρήκαμε την Τζοβάννα με ένα εσώρουχο “Ντόρα η Εξερευνήτρια” ανάποδα στο κεφάλι της για να μπορέσει να φάει. Σε εκείνο το δωμάτιο παιδο-ογκολογικής μονάδας νοσοκομείου γεννήθηκε η ιδέα της WooCaps. Να συνδέσουμε δύο ομάδες “ηρώων”. Τους γιατρούς που δίνουν μάχη για να σώσουν ζωές, με τα παιδάκια που πάσχουν από καρκίνο. Εκείνα δίνουν τη δική τους σπουδαία μάχη» εξηγεί η ίδια.

Ο Νίκος και η Δήμητρα, σε συνεργασία με την ενδυματολόγο και καθηγήτρια στη Σχολή Καλών Τεχνών του Βερολίνου Barbara Carbonell, σχεδιάζουν, παράγουν και πουλάνε σκουφάκια με εξαιρετικά υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές για το υγειονομικό προσωπικό. Τα έσοδα από τα σκουφάκια τα δωρίζουν στα παιδιά που κάνουν χημειοθεραπείες. «Η δωρεά οργανώνεται αυτή τη στιγμή μέσω Συλλόγων Γονέων παιδιών με νεοπλασίες, ξενώνων και παιδο-ογκολογικών κλινικών. Θα μας βοηθήσουν να φτάσουν τα σκουφάκια μας σε όλα τα νοσούντα παιδάκια.

Οι πρώτες δηλώσεις τον δυο γιατρών για τα σκουφάκια

Με όσους έχουμε ήδη μιλήσει έχουν υποδεχτεί με χαρά την προσπάθειά μας. Συνεχίζουμε κάθε μέρα προκειμένου να τους έχουμε όλους μαζί μας! Σε αυτό έχει βοηθήσει πολύ και η Γιούλη. Η μαμά της Τζοβάννας που μας έχει φέρει σε επαφή με τους περισσότερους. Το ίδιο και η Μένια Κουκουγιάννη από το “Καρκινάκι” που μας εξήγησε πώς να διευκολύνουμε τους συλλόγους και τις κλινικές στη διανομή. Συγκεκριμένα, για να φτάσει το σωστό σκουφάκι στο κάθε ένα παιδί. Θεωρούμε πως μέσω των συλλόγων τα σκουφάκια μας θα φτάσουν παντού. Όμως, αν υπάρχει μεμονωμένο αίτημα από γονιό πάσχοντος παιδιού, φυσικά θα το φροντίσουμε! Όλα μας τα στοιχεία επικοινωνίας είναι τόσο στο site μας, όσο και στους λογαριασμούς μας στο Facebook & στο Instagram και είμαστε πάντα σε ετοιμότητα για να εξυπηρετήσουμε κάθε πιθανό αίτημα, εντελώς δωρεάν!» υπογραμμίζει η Δήμητρα Κακουλίδη.

«Θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι τα παιδιά ήρωες θα φοράνε -πλην του πρακτικού σκέλους- και κάτι που πραγματικά θα τους αρέσει. Γι’ αυτό και κάθε σχέδιο είναι αποκλειστικό. Δεν αγοράζουμε ρολά υφάσματος, ούτε κατεβάζουμε έτοιμα πατρόν.

Ο σκοπός μας είναι να τους φτιάχνουμε το κέφι όσο μπορούμε, μέχρι επιτέλους να έρθει η μέρα που κανένα παιδί στον κόσμο δε θα χρειάζεται να φορέσει σκουφάκι, τουλάχιστον για αυτό το λόγο. Έχουμε σχεδιάσει ειδικά πατρόν με πριγκίπισσες, δεινόσαυρους, πειρατές και μονόκερους για τα πιο μικρά παιδάκια, και άλλα, διαφορετικά σχέδια για τα πιο μεγάλα παιδιά» συμπληρώνει ο Νίκος.

Related posts

Μεγαλείο ψυχής: Ο 72χρονος παππούς που δώρισε 800.000 ευρώ στο νοσοκομείο γιατί έσωσε τον εγγονό του από τον καρκίνο

Ο άθλος του μικρού Ηρακλή: Ο μικρός πάλεψε τρία χρόνια με τον καρκίνο και τελικά τον νίκησε

Μαθήματα αλληλεγγύης: Συμμαθητές 10χρονης με λευχαιμία στη Χαλκιδική έστησαν το δικό τους κουμπαρά για να τη βοηθήσουν

Τα πιο χαρούμενα νέα: Μωράκι νίκησε την μάχη με τον καρκίνο στα 1α του γενέθλια – πάλευε από 4 μηνών

«Καλή αντάμωση μωρό μου, σε αγαπώ πολύ!»: Δάκρυσε και ο Θεός με τη μαμά του μικρού Δαμιανού

Εξομολόγηση μητέρας: «Το μωρό μου πάλευε 4 ολόκληρα χρόνια με το τέρας που λέγεται καρκίνος και το νίκησε»

Γιόρτασε τα τελευταία γενέθλια της: Πέθανε η 5χρονη με καρκίνο που δέχθηκε κάρτες από όλον τον κόσμο

Ρίγη συγκίνησης σε ολόκληρο τον κόσμο: Νεκρή η 5χρονη καρκινοπαθής, που γιόρτασε τα τελευταία της γενέθλια και λίγο μετά πέθανε

Μεγαλείο ψυχής επέδειξε ένα 5χρονο αγόρι: Έκοψε πρώτη φορά τα μαλλιά του για να τα δωρίσει σε παιδιά με καρκίνο