Ελληνική Λύση: Δεν θα δώσει το παρών στο διάγγελμα Ζελένσκι στη Βουλή

Ελληνική Λύση: Δεν θα δώσει το παρών στο διάγγελμα Ζελένσκι στη Βουλή

Ελληνική Λύση: Αρνούνται το διάγγελμα Ζελένσκι στην ελληνική Βουλή

Για παραβίαση του κανονισμού της Βουλής κάνουν λόγο τα υπόλοιπα ελληνικά κόμματα, σε ότι έχει να κάνει με την απόφαση του πρωθυπουργού να προσκαλέσει τον Ουκρανό πρόεδρο για διάγγελμα στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Ούτε η Ελληνική Λύση θα συμμετάσχει στην συνεδρίαση της Βουλής, στην οποία θα απευθύνει διάγγελμα ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι. H Ελληνική Λύση σε ανακοίνωσή εκφράζει την αντίθεση της στο διάγγελμα Ζελένσκι και δεν θα συμμετάσχει στο συγκεκριμένο διάγγελμα του προέδρου της Ουκρανίας.

Μάλιστα η Ελληνική Λύση καταγγέλλει ότι η απόφαση του πρωθυπουργού για την πρόσκληση – διάγγελμα του Ουκρανού προέδρου Βολοντιμίρ Ζελένσκι στο ελληνικό κοινοβούλιο, «συνιστά παραβίαση του κανονισμού της Βουλής των Ελλήνων, ο οποίος στο άρθρο 62Α περιγράφει με σαφήνεια την διαδικασία πρόσκλησης ενός αρχηγού κράτους». Το άρθρο 62Α αναφέρει ότι για να μιλήσουν αρχηγοί ξένων κρατών χρειάζεται πρόταση του προέδρου της Βουλής γνώμη της Διάσκεψης των Προέδρων και απόφαση της Ολομέλειας, ενώ εδώ όλα προήλθαν από ανακοίνωση του πρωθυπουργού.

«Δια της θεσμικής οδού και με απόλυτο σεβασμό στον κανονισμό της Βουλής (που παραβιάστηκε άλλη μία φορά από τον Κ. Τασούλα), η Ελληνική Λύση ζητά από τον ίδιο να απευθύνει πρόσκληση στον πρωθυπουργό της ομόδοξης Αρμενίας, κ. Νικόλ Πασινιάν, του οποίου η χώρα υφίσταται μία βάναυση και βάρβαρη εισβολή με σαφέστατα χαρακτηριστικά εθνοκάθαρσης», αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος.

Ελληνική Λύση: Δεν θα δώσει το παρών στο διάγγελμα Ζελένσκι στη Βουλή

Οι δηλώσεις για το διάγγελμα του Ζελένσκι στη Βουλή

Υπογραμμίζεται πως η Ελληνική Λύση «υπερασπιζόμενη το εθνικό συμφέρον και μόνο, απαιτεί από αυτούς που κάλεσαν τον πρόεδρο Β. Ζελένσκι να του ζητήσουν τις ακόλουθες διευκρινίσεις κατά την διάρκεια του διαγγέλματος.

  1. Να ξεκαθαρίσει με σαφήνεια τις θέσεις του έναντι της αυτοχθόνου Ελληνικής μειονότητας της Ουκρανίας.
  2. Να καταδικάσει με σαφήνεια τις τουρκικές διεκδικήσεις και απειλές έναντι της Ελλάδας, όπως η αμφισβήτηση της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο και το παράνομο μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης
  3. Να καταδικάσει με σαφήνεια την συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή στην Κύπρο και τις νέες προκλήσεις της Τουρκίας στα Βαρώσια
  4. Να ευθυγραμμιστεί με τις κυρώσεις της Δύσης κατά της Τουρκίας, ακυρώνοντας άμεσα την αμυντική συμφωνία που έχει υπογράψει και στρέφεται εναντίον της εθνικής μας ασφάλειας. Ειδικά στον τομέα της στρατιωτικής βιομηχανίας όπου με την δική του συμβολή η Τουρκία συνεχίζει την κατασκευή των επιθετικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, τα οποία χρησιμοποιούνται σε επιθέσεις κατά αμάχων, όπως προκύπτει από την πρόσφατη έκθεση της HRW.
  5. Να καταδικάσει την εισβολή του Αζερμπαϊτζάν στο Αρτσάχ και την συστηματική εθνοκάθαρση που διαπράττει κατά των ομόδοξων μας, Αρμενίων».

Προτεινόμενα