Ελπίδα Νίνου: Βράχος στο πλευρό του συζύγου της Πέτρου Φιλιππίδη

by Τόνια Τζαφέρη

Ελπίδα Νίνου: Όλα ξεκίνησαν στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου

Ελπίδα Νίνου: Ο ηθοποιός κλήθηκε σε απολογία από την 15η τακτική ανακρίτρια που διενεργεί την έρευνα, απολογήθηκε για το βαρύ κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει σε βαθμό κακουργήματος. Αρνήθηκε το σύνολο των κατηγοριών. Αλλά οι υπερασπιστικοί ισχυρισμοί του δεν έπεισαν ανακρίτρια και εισαγγελέα και με την απόφασή τους έδειξαν στον 57χρονο ηθοποιό τον δρόμο για τη φυλακή.

Όλα ξεκίνησαν στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, όταν οι ηθοποιοί Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπη Αναστασοπούλου και Λένα Δροσάκη. Κατηγόρησαν τον πρωταγωνιστή, σκηνοθέτη και θιασάρχη για σεξουαλική παρενόχληση. Έχοντας δώσει, μάλιστα, ανατριχιαστικές λεπτομέρειες στις καταγγελίες τους για τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρθηκε σε καθεμιά από αυτές.

Όλο αυτό το διάστημα στο πλευρό του βρίσκονται η σύζυγός του Ελπίδα Νίνου κι ο γιος του Δημήτρης.

Ελπίδα Νίνου: Όλα ξεκίνησαν στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου

Η χορεύτρια-χορογράφος σύζυγος του ηθοποιού, δεν έχει κάνει καμία δήλωση μέχρι στιγμής για τις καταγγελίες. Ενώ όλα αυτά τα χρόνια έχει κρατήσει χαμηλό προφίλ στα media.

Όπως είχε δηλώσει παλαιότερα σε συνέντευξη της στο «People» η Ελπίδα Νίνου γνώρισε τον Πέτρο Φιλιππίδη στο θέατρο: «Ο Πέτρος εμφανίστηκε, νεαρός ηθοποιός τότε, όταν δουλεύαμε μαζί στο θέατρο Παρκ. Εγώ χόρευα με τον Φωκά Ευαγγελινό και ήμουν στη φάση που σκεφτόμουν, επιτέλους, να νοικιάσω το δικό μου σπίτι, να φύγω από το πατρικό μου. Είκοσι χρόνια πριν. Με προσέγγισε εκείνος, εγώ στα ντροπαλά μου για ακόμη μία φορά.

Ήταν πολύ αυθόρμητος, ό,τι είχε στο κεφάλι του το έλεγε. Και με ασυγκράτητο χιούμορ. Στο φλερτ δεν έπεσα εύκολα, με κυνήγησε πολύ. Όχι επειδή δε μου άρεσε, αλλά επειδή εκείνη την περίοδο είχα στοχοπροσήλωση με τη δουλειά».

Παλαιότερες δηλώσεις της Ελπίδας Νινού για τον Πέτρο Φιλιππίδη

«Ήμουν διστακτική, γνωρίζοντας ότι, αν έμπαινε κάτι δυνατό στη ζωή μου, θα έχανα τον στόχο μου. Ο Πέτρος, όμως, είναι οδοστρωτήρας. Ενέδωσα και ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να συμβεί στη ζωή μου, λόγω του αυθορμητισμού, του ταλέντου και της εξυπνάδας του. Μετά από τρία χρόνια σχέσης ήρθε ο γάμος. Οι γονείς μου, όταν ήρθε να με πάρει πρώτη φορά από το σπίτι, το μόνο που ρώτησαν ήταν αν είμαι καλά κι ερωτευμένη», είχε συμπληρώσει.

Ελπίδα Νίνου: Όλα ξεκίνησαν στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου

Στα μέσα της δεκαετίας του ’90 το ζευγάρι ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας. Με τον γιο τους, τον Δημήτρη Φιλιππίδη, να έρχεται στη ζωή στις 10 Αυγούστου του 1997. Από τότε το ζευγάρι δε σταμάτησε να συνεργάζεται στις παραστάσεις του ηθοποιού. Με τον Φιλιππίδη τζούνιορ να κάνει τα πρώτα του βήματα στην υποκριτική.

Όσον αφορά την κατηγορία του βιασμού, η Ελπίδα Νίνου είχε καταθέσει «Την καταγγέλλουσα τη γνώρισα από τη μητέρα της, η οποία ήταν ηθοποιός και τη σύστησε στον σύζυγό μου ο κ. Μπιμπίλας. Για να τη βοηθήσει να βρει δουλειά λόγω του ότι είχε οικονομικές δυσκολίες κι αντιμετώπιζε προβλήματα και στην προσωπική ζωή.

Όντως, ο σύζυγός μου την προσέλαβε στην παράσταση σε έναν μικρό ρόλο κι έμεινε τρεις σεζόν και εν συνεχεία συνέχισε και σε άλλη παράσταση. Εκεί ο σύζυγός μου γνώρισε την καταγγέλλουσα.

Η δική μου σχέση με τη μητέρα της ήταν πολύ καλή, ήμουν προστατευτική μαζί της και της συμπαραστεκόμουν. Το 2007 η μητέρα της ζήτησε από τον Πέτρο να γίνει ηθοποιός, αλλά επειδή είχε χάσει την εξεταστική περίοδο, ζήτησε από τον άντρα μου να τη βοηθήσει, όπως κι έγινε, με την εγγραφή της στη σχολή όπου δίδασκε ο ίδιος μέχρι τα Χριστούγεννα του 2007, οπότε κι έφυγε.

Ελπίδα Νίνου: Για την καταγγέλουσα του Πέτρου Φιλιππίδη

Όσον αφορά στην καταγγέλλουσα, αυτό που μου είχε κάνει εντύπωση στη συμπεριφορά της, ήταν ότι είχε θρασύτητα, ότι ήταν παρορμητική. Δε σεβόταν τα όρια των άλλων και παρενέβαινε πολλές φορές στις προσωπικές συζητήσεις άλλων, χωρίς κανένα λόγο. Πράγμα που δημιουργούσε στους άλλους απορία και αμηχανία. Επίσης, κατά τη διάρκεια των παραστάσεων, είχε σχεδόν καθημερινή παρουσία.

Ελπίδα Νίνου: Όλα ξεκίνησαν στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου

Χωρίς κανένα λόγο και απρόσκλητη, έμπαινε στα καμαρίνια των ηθοποιών με τους οποίους δεν είχε καμία σχέση, με την δικαιολογία ότι είχε έρθει για να δει τη μητέρα της. Γι’ αυτόν τον λόγο κάποιες γυναίκες ηθοποιοί της παράστασης μου είχαν εκφράσει παράπονα. Του 2008 η καταγγέλλουσα άρχισε να παίρνει τηλέφωνο το σύζυγό μου. Συγκεκριμένα, στις διακοπές, το καλοκαίρι κατάλαβα ότι του τηλεφωνούσε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας και όταν ρώτησα τον Πέτρο γιατί συνέβαινε αυτό. Μου απάντησε ότι λόγω της γνωριμίας τους από τη σχολή όπου δίδασκε ο σύζυγος μου και αυτή ήταν μαθήτρια. Ενδιαφερόταν για αυτόν και ήθελε να δει τι κάνεις.

Εγώ όμως είχα καταλάβει ότι μάλλον αυτή είχε ερωτευτεί τον σύζυγό μου. Όσον αφορά στον ισχυρισμό της ότι συναντήθηκε με τον Πέτρο στο γραφείο εταιρίας παραγωγής στην Αθήνα, θέλω να σημειώσω ότι ο σύζυγος μου δεν είχε κλειδιά γι’ αυτό το γραφείο».

Τελευταίες δηλώσεις της Ελπίδας Νίνου για την καταγγέλουσα του συζύγου της

«Η καταγγέλλουσα ήταν ερωτευμένη με τον σύζυγό μου. Μία ηθοποιός μου είχε πει ότι σε ένα τραπέζι που έγινε με αφορμή μια βάπτιση. Το οποίο είχε παρευρεθεί ο σύζυγος μου μαζί με τον γιο μας και η καταγγέλλουσα, είδα την τελευταία να κλαίει στις τουαλέτες. Όταν την ρώτησε τι είχε, εκείνη της απάντησε αναφερόμενη στο σύζυγό μου “Εγώ τον αγαπάω κι αυτός δε μου μιλάει”.». Υπογράμμισε σε άλλο σημείο της κατάθεσής της.

Ελπίδα Νίνου: Βράχος στο πλευρό του συζύγου της Πέτρου Φιλιππίδη

Σε άλλο σημείο τονίζει: «Επιπλέον, ισχυρίζεται ότι δήθεν το 2008 επικοινώνησε μαζί της η βοηθός του συζύγου μου. Λέγοντας του ότι θα την προτείνει στον Πέτρο για έναν ρόλο σε ένα έργο, το οποίο σκηνοθετούσε ο ίδιος και το οποίο θα ανέβαινε μετά από λίγο καιρό. Αυτό δεν είναι αλήθεια καθώς ο σύζυγος μου αποκλείεται να έψαχνε για ηθοποιό εκείνη την περίοδο, καθώς όλοι οι ρόλοι είχαν μοιραστεί και οι πρόβες είχαν προχωρήσει. Είμαι σίγουρη όμως ότι η καταγγέλλουσα πήγε στο θέατρο αυτοβούλως και χωρίς να έχει προσκληθεί».

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν