Εμπρηστές Μόρια: Αυτοί έβαλαν τη φωτιά – 2 ανήλικοι

Εμπρηστές Μόρια: Ποίοι έβαλαν τις φωτιές και έβγαλαν 13.000 ανθρώπους στον δρόμο

Εμπρηστές Μόρια: Συνολικά έχουνε γίνει πέντε συλλήψεις και αναζητείται και άλλο ακόμα ένα άτομο. Οι συγκεκριμένη ομάδα νεαρών κατέκαψε την δομή και έβγαλε στους δρόμους 13.000 ανθρώπους. Ο ένας από αυτούς σύμφωνα με το υλικό από τις κάμερες έκαψε την μισή δομή.

Λεπτομέρειες για τους εμπρηστές στην Μόρια

Αρχικά και σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες οι νεαροί είναι όλοι από το Αφγανιστάν. Δύο από αυτούς και μετά ακριβώς από την πυρπόλυση της δομής έφυγαν σε δομές της ενδοχώρας. Οι ηλικίες των νεαρών είναι από 17 εώς και 20 ετών. Οι πέντε έχουνε συλληφθεί και τώρα οι αρχές ψάχνουνε τον έκτο.

Από το πρώτο κιόλας λεπτό των πολλαπλών πυρκαγιών το ΥΠΠΟ έβαλε σαν πρώτη προτεραιότητα την διελεύκανση του περιστατικού. Με την συμμετοχή της Αντιτρομοκρατικής, της ΕΥΠ, αλλά και της Αστυνομικής Δνσης Λέσβου οι αρχές κατάφεραν να εξιχνιάσουν την αποτρόπαια πράξη.

Οι κάμερες έχουνε καταγράψει τις κινήσεις των έξι. Αυτό είναι από την φύση του μια μεγάλη βοήθεια για το έργο των αστυνομικών αλλά και των δικαστικών αρχών. Όπως φαίνεται απο το οπτικοακουστικό υλικό, συγκεκριμένα ένας νεαρός κυριολεκτικά έκαψε την μισή Μόρια.

Αφού βεβαιώθηκε η συμμετοχή τους στον εμπρησμό της Μόριας, οι δύο Αφγανοί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στη δομή που τους φιλοξενούσε και στην οποία είχαν μεταφερθεί για ανθρωπιστικούς λόγους την επομένη της καταστροφής.

Τα παρακάτω δήλωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης, Υπουργος Προστασίας του Πολίτη.

«Οι εμπρηστές της Μόριας κρατούνται. Είναι πέντε νεαρά άτομα αλλοδαποί. Αναζητείται άλλος ένας. Η αστυνομία δούλεψε μεθοδικά, έβαλε τέλος σε σενάρια και αβάσιμες υποθέσεις. Οι κάθε λογής ακραίοι διαψεύσθηκαν και πάλι. Το κράτος ανασυντάσσεται. Αποδεικνύει κάθε μέρα ότι είναι εδώ με αυστηρότητα, ευαισθησία, νομιμότητα και ανθρωπισμό. Οι μετανάστες , όπως και οι κάτοικοι έχουν συμφέρον να αποδεχθούν τις προτάσεις μας και την πραγματικότητα της νέας δομής. Ενα είναι βέβαιο.. Η Λέσβος δεν αντέχει άλλα συνθήματα, θέλει σοβαρότητα και στιβαρή διοίκηση. Σας διαβεβαιώ πως λογική και η νομιμότητα, η ασφάλεια, η υγεία και η κανονική ζωή θα επικρατήσουν».

Ειδήσεις: Διαρκής ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις σήμερα από την Ελλάδα, την Κύπρο και όλο τον κόσμο.
Διαβάστε στο i-diakopes.gr συνεχές ρεπορτάζ και τα σημαντικότερα νέα του πλανήτη για να είστε πάντα ενημερωμένοι όπου και να βρίσκεστε.
Ότι είδηση σας ενδιαφέρει καθημερινά, θα την βρείτε εδώ, με συνεχή ανανέωση των νέων στην ιστοσελίδα μας.
Έκτακτη επικαιρότητα και όλες οι εξελίξεις που σας ενδιαφέρουν με ειδήσεις live.

Related posts

Σάλος με την δήλωση Φλωρίδη για τα Τέμπη

Λεωφορείο του ΚΤΕΛ σuγκρούστηκε με αυτοκίνητο – Νεκpός ο οδηγός του ΙΧ

Σεισμός τώρα στην Ελλάδα