Εμβολιασμοί 60-64: Έκτακτο! – Ξεκινάνε στις 12 Φεβρουαρίου οι εμβολιασμοί των ατόμων 60 έως 64 ετών

Εμβολιασμοί 60-64: Δείτε αναλυτικά τι αποφάσισε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών

Εμβολιασμοί 60-64: Στις 12 Φεβρουαρίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί των ατόμων ηλικίας από 60 έως 64 ετών. Στη σχετική απόφαση κατέληξε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών στη σημερινή συνεδρίαση. Οι δόσεις που θα έρθουν στις 8 Φεβρουαρίου από την AstraZeneca ανέρχονται σε 410.000.

Πλέον ο εμβολιασμός θα τρέχει σε δύο επίπεδα. Στον εμβολιασμό των ατόμων άνω των 80 ατόμων που λαμβάνει ήδη χώρα και στον εμβολιασμό των 60 έως 64 ετών που ξεκινά στις 12 Φεβρουαρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αποφάσισε ομόφωνα για την έναρξη των εμβολιασμών των ατόμων ηλικίας 60-64 ετών.

Το εμβόλιο της AstraZeneca συστήνεται για άτομα ηλικίας από 18 έως 64 ετών. Επίσης, συστήνεται χρονική απόσταση 12 εβδομάδων μεταξύ της πρώτης δόσης και της δεύτερης δόσης του εμβολίου. Τέλος, αυτές οι συστάσεις μπορεί να τροποποιηθούν, εάν προκύψουν νέα δεδομένα.

Εμβολιασμοί 60-64: Ξεκινούν την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου

Δείτε τι ανέφερε ο Μάριος Θεμιστοκλέους για την έναρξη των εμβολιασμών 60 έως 64 στις 12 Φεβρουαρίου

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ανέφερε «Έχουμε την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών. Η οποία μας δίνει το πράσινο φως για τη διενέργεια εμβολιασμών και με το εμβόλιο της AstraZeneca στη χώρα μας. Στην Ελλάδα, όπως και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το εμβόλιο της AstraZeneca θα χρησιμοποιηθεί για στις ηλικίες 18-64.

Τα δύο συστήματα δεν θα διασταυρώνονται. Δηλαδή, κάποιος πολίτης που είναι άνω των 80 ετών θα μπορεί να κλείσει ραντεβού μόνο σε συγκεκριμένα εμβολιαστικά κέντρα. Ενώ οι πολίτες της κατηγορίας 60-64 ετών θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού μόνο στα εμβολιαστικά κέντρα με εμβόλια AstraZeneca και όχι στα εμβολιαστικά κέντρα των υπόλοιπων κατηγοριών.

Οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της AstraZeneca αναμένεται να ξεκινήσουν μετά τις 12 Φεβρουαρίου. Η πλατφόρμα των ραντεβού θα ανοίξει τις επόμενες ημέρες».
Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα