Εμβολιασμοί Ελλάδα: Τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου ξεκινά ο εμβολιασμός ατόμων άνω των 85 ετών

Εμβολιασμοί Ελλάδα: Δείτε αναλυτικά τον τρόπο που θα γίνεται η διαδικασία του εμβολιασμού

Εμβολιασμοί Ελλάδα: Ο εμβολιασμός για τους πολίτες άνω των 85 ετών ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα 11/1. Τη σχετική ανακοίνωση πραγματοποίησε στον ΑΝΤ1 ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Γιώργος Γεωργαντάς. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, θα λάβουν τη Δευτέρα μήνυμα με την τοποθεσία και ώρα του εμβολιασμού τους.

Όπως ανέφερε ο ίδιος «Όσοι για κάποιον λόγο είτε έχουν αλλάξει διεύθυνση είτε δεν μπορούν την ώρα του ραντεβού. Πάνε στο φαρμακείο, στο ΚΕΠ ή στην άυλη και αλλάζουν την ώρα ή το Εμβολιαστικό Κέντρο».

Οι πολίτες άνω των 85 ετών επομένως, οι οποίοι είναι ήδη εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση δε χρειάζεται να κάνουν τίποτα. Θα λάβουν αυτόματα το αντίστοιχο μήνυμα και θα μπορέσουν να πραγματοποιήσουν αλλαγή στην ώρα του ραντεβού, εάν το επιθυμούν.

Δείτε επιπρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τους πρώτους εμβολιασμούς των ατόμων άνω των 85 ετών στην Ελλάδα

Τα άτομα άνω των 85 ετών υπολογίζονται σε 100.000. Οι εμβολιασμοί λοιπόν θα πραγματοποιηθούν βάσει της προτεραιοποίησης που έχει κάνει η επιτροπή εμβολιαασμού. Αμέσως μετά τον εμβολιασμό των ηλικιωμένων άνω των 85, θα ακολουθήσει ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων.

Όταν ανακοινωθεί η έναρξη των εμβολιασμών για τις ευπαθείς ομάδες, τότε θα ανοίξει η πλατφόρμα και θα μπορούν οι πολίτες να στείλουν SMS στο 13034. Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργαντάς «Σε περίπου ένα 24ωρο κλείνεται το ραντεβού».

Related posts

Tpόμος για βασικό μάρτuρα της τpαγωδίας των Τέμπη

Ραγδαίες εξελίξεις στην κυβέρνηση: Παραιτήθηκαν Παπασταύρου – Μπρατάκος

Σάλος με την δήλωση Φλωρίδη για τα Τέμπη