Εμβολιασμοί κορονοϊού: Τα εμβολιαστικά κέντρα θα κλείσουν μόνο την Κυριακή του Πάσχα

Εμβολιασμοί κορονοϊού: Κανονικά οι εμβολιασμοί την Μεγάλη Εβδομάδα και την Δευτέρα του Πάσχα

Εμβολιασμοί κορονοϊού: Η κυβέρνηση αποφάσισε να μην γίνουν εμβολιασμοί μόνο την Κυριακή του Πάσχα. Έτσι, όλη την Μεγάλη Εβδομάδα αλλά και την Δευτέρα του Πάσχα, οι εμβολιασμοί θα διεξαχθούν κανονικά.

Χθες ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας ανέφερε ότι την Μεγάλη Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα για τα ραντεβού των ηλικιών 30-39 ετών με το εμβόλιο της AstraZeneca. Όπως είπε ο κ. Κικίλιας «Τη μία μέρα θα εγγραφούν και την επόμενη θα αρχίσουν να εμβολιάζονται». Μάλιστα είναι πιθανό, εκτός από τα εμβολιαστικά κέντρα να γίνει επίσης εκμετάλλευση των διαγνωστικών κέντρων. Των κλινικών, των θεραπευτηρίων και των ιδιωτικών πολυιατρείων.

Στους ναούς θα ισχύσουν τα εξής την Μεγάλη Εβδομάδα. Θα επιτρέπεται ένας πιστός ανά 25 τ.μ. Ενώ στους εξωτερικούς χώρους θα πρέπει να τηρείται απόσταση 10 μέτρων ανά άτομο. Αναγκαία είναι επίσης η χρήση διπλής μάσκας εντός και εκτός των ναών. Η περιφορά του Επιταφίου θα μπορεί να γίνει μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών και το προσκύνημα μόνο σε εξωτερικό χώρο.

Επιπρόσθετα, την Μεγάλη Εβδομάδα η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά στις 22:00, ενώ στις 21:00 την Κυριακή του Πάσχα. Από την Δευτέρα του Πάσχα, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά στις 23:00. Υποχρεωτικά θα είναι τα τεστ σε ιερείς και όλους όσοι θα είναι μέσα στις εκκλησίες.

Εμβολιασμοί κορονοϊού: Δεν γίνονται εμβολιασμοί την Κυριακή του Πάσχα

Πέρα από το πρόγραμμα των εμβολιασμών για τον κορονοϊό, ανακοινώθηκε η ημερομηνία έναρξης των Πανελλαδικών εξετάσεων

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις ξεκινούν στις 14 Ιουνίου στα ΓΕΛ και στις 15 Ιουνίου στα ΕΠΑΛ. Επιπρόσθετα, από τις 10 Μαΐου θα επαναλειτουργήσουν τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και τα Νηπιαγωγεία στη χώρα με όπλο τα self tests.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα