Εμβολιασμός κορονοϊού: Δεν θα αποτελεί προϋπόθεση για να ταξιδέψει κάποιος

Εμβολιασμός κορονοϊού: Δείτε τι ανέφερε σχετικά ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης

Εμβολιασμός κορονοϊού: Δε θα αποτελεί προϋπόθεση να έχει κάνει κάποιος το εμβόλιο για τον κορονοϊό ώστε να ταξιδέψει. Αυτό τουλάχιστον ανέφερε ο Χάρης Θεοχάρης σε σχετική ερώτηση που του τέθηκε.

Μπορεί η ΕΕ να είναι σε διαδικασίες συνομιλιών για την υιοθέτηση ενός ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού, ωστόσο τίποτα δεν έχει ακόμα συμφωνηθεί.

Όπως ανέφερε ο κ. Θεοχάρης «Ο συντονισμός είναι απαραίτητος και η χώρα μας βρίσκεται στην πρωτοπορία στον συγκεκριμένο τομέα. Δεν πρέπει να κάνουμε βήματα πίσω. Πέρσι είχαμε περιορισμούς κατά τη μετακίνηση των τουριστών. Αυτή τη μετακίνηση πρέπει να την έχουμε και φέτος. Φέτος, ωστόσο, έχουμε δύο μεγάλα εργαλεία στα χέρια μας. Το πρώτο είναι τα γρήγορα τεστ, τα οποία είναι και πιο ασφαλή και πιο φθηνά και θα μας επιτρέψουν να προκαλέσουμε λιγότερη ταλαιπωρία στους ταξιδιώτες. Το δεύτερο εργαλείο είναι ο εμβολιασμός. Όποιος έχει εμβολιαστεί, θα μπορεί να μετακινείται ελεύθερα».

Εμβολιασμός κορονοϊού: Δε θα αποτελεί προϋπόθεση για ταξίδια

Εκτός από τη δήλωση σχετικά με τον εβμολιασμό για τον κορονοϊό, εξέφρασε αισιοδοξία για το 2021

Μπορεί το 2020 να ήταν μία τραγική χρονιά για τον τουρισμό, αλλά το 2021 προβλέπεται να είναι καλύτερο. Όπως τόνισε ο υπουργός, «Είμαστε σε θέση να λέμε με σιγουριά πως το καλοκαίρι του 2021 θα είναι καλύτερο από αυτό του 2020. Πιστεύω ότι αυτή η χρονιά θα είναι διαφορετική από την προηγούμενη».

Βέβαια το 2020 η Ελλάδα κέρδισε ορισμένα πράγματα. Για παράδειγμα «Το πρώτο και ουσιαστικό, αυτό που είχαμε θέσει ως βασικό στόχο πέρσι ήταν το ίδιο το “brand”, η εικόνα της χώρας μας. Σήμερα, μάλιστα, δημοσιεύεται στον Τύπο το πώς η χώρα μας ανέβηκε μία θέση στις προτιμήσεις των Ευρωπαίων ταξιδιωτών. Η Ελλάδα βρίσκεται πλέον στην πρώτη τετράδα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό και αποτέλεσε το μεγάλο στοίχημα της προηγούμενης χρονιάς. Αλλά και από την άποψη των αριθμών κερδίσαμε, διαψεύδοντας τις προβλέψεις της αντιπολίτευσης η οποία έκανε λόγο για χαμηλότερες επιδόσεις». 

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα