Εμβόλιο κορονοϊού: Εντός Ιανουαρίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός – Όσοι το κάνουν θα παίρνουν βεβαίωση

Εμβόλιο κορονοϊού: Δείτε αναλυτικά τι ανέφερε ο Υπουργός Επικρατείας κ. Γεραπετρίτης

Εμβόλιο κορονοϊού: Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, μέσα στον Ιανουάριο πρόκειται να ξεκινήσει ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού. Ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε ότι οι πρώτες δόσεις του εμβολίου θα έρθουν στη χώρα μας το Δεκέμβριο, ώστε να ξεκινήσει νωρίς τον Ιανουάριο ο εμβολιασμός. Προηγούνται στον εμβολιασμό οι υγειονομικοί και οι ηλικιωμένοι.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Γεραπετρίτη «είμαστε αισιόδοξοι πως με την παρτίδα του Ιανουαρίου, πολύ σύντομα θα έχουμε εμβολιάσει ένα ικανό ποσοστό του πληθυσμού που είναι αναγκαίο για την αναχαίτιση του ιού». Μάλιστα, ο Υπουργός Επικρατείας ανέφερε ότι κάθε ένας που θα εμβολιάζεται, θα παίρνει βεβαίωση ότι έκανε το εμβόλιο. Ο κ. Γεραπετρίτης πρόσθεσε «Σε πολλές περιπτώσεις μπορεί η ίδια η αγορά να ρυθμίσει τα ζητήματα με την προστασία, ήδη υπάρχει ευρύτατη συζήτηση – όχι ακόμα σε επίπεδο κανόνων δικαίου, περισσότερο σε επιστημονικό επίπεδο – για το αν θα πρέπει να διασφαλίζεται η ασφάλεια των μεταφορών με την βεβαίωση».

Ο εμβολιασμός θα γίνεται με ραντεβού σε συγκεκριμένη ώρα και τοποθεσία. Μετά τον εμβολιασμό, δεν θα υποχρεούμαστε σε τεστ και θα μπορούμε να κυκλοφορούμε ελεύθερα.

Εμβόλιο κορονοϊού: Το Δεκέμβριο θα έρθουν οι πρώτες δόσεις στη χώρα

Ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού, θα είναι οικειοθελής και όχι υποχρεωτικός

Ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε σχετικά «Θα γίνει εκστρατεία ενημέρωσης του πληθυσμού για την ανάγκη εμβολιασμού που θα είναι οικειοθελής. Να κατανοήσει ο πληθυσμός ότι δεν είναι ζήτημα ατομικής υγείας το εμβόλιο, αλλά συλλογικής ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης. Να πάμε στο εμβόλιο, όλα τα εμβόλια που είναι στο στάδιο προέγκρισης, έχουν υψηλό στάδιο αποτελεσματικότητας και δεν εμφανίζουν παρενέργειες. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος εξ΄αυτού».

Τέλος, δήλωσε ότι τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου θα είναι από τα πρώτα που θα κάνουν το εμβόλιο για παραδειγματισμό προς τους πολίτες.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα