Εμβόλιο κορονοϊού: Οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν στις 27/12 στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός και Σωτηρία

Εμβόλιο κορονοϊού: Ποιοι θα είναι οι πρώτοι 100 άνθρωποι που θα εμβολιαστούν

Εμβόλιο κορονοϊού: Την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν οι πρώτοι εμβολιασμοί για τον κορονοϊό στην Ελλάδα. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το protothema.gr. Αποκάλυψε ότι οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν από τα δύο μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής, τον Ευαγγελισμό και τη Σωτηρία.

Τα εμβολιαστικά κέντρα στα εν λόγω νοσοκομεία είναι σχεδόν έτοιμα και έχουν οργανωθεί σύμφωνα με τις ειδικές προδιαγραφές. Το μόνο που μένει είναι να έρθουν τα πρώτα εμβόλια της Pfizer-BioNTech στην Ελλάδα, ύστερα από σχετική έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και την Κομισιόν.

Συγκεκριμένα, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» αναμένονται περί τα 50 άτομα στον ισόγειο χώρο του κτιρίου του «Οίκου Αδελφών Νοσοκόμων». Ο εμβολιασμός αυτών των πρώτων 50 ατόμων, έχει κατά βάση συμβολικό χαρακτήρα και θα δώσει το μήνυμα ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και πρέπει να το κάνουν όλοι.

Αντίστοιχα, στο νοσοκομείο «Σωτηρία», το οποίο λειτουργεί αποκλειστικά πλέον για ασθενείς με κορονοϊό. Το εμβολιαστικό κέντρο θα στεγαστεί στο κτίριο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών. Και σε αυτό το νοσοκομείο θα εμβολιαστούν 50 άτομα τα οποία θα είναι πρόσωπα της πρώτης γραμμής.

Εμβόλιο κορονοϊού: Στις 27/12 ξεκινούν οι πρώτοι εμβολιασμοί στη χώρα

Και στα δύο νοσοκομεία καταγράφονται όλοι οι εργαζόμενοι ώστε να εμβολιαστούν για τον κορονοϊό

Πέρα από το συμβολικό εμβολιασμό στις 27 Δεκεμβρίου, από εκεί και ύστερα αναμένεται σε σύντομο χρονικό διάστημα να ξεκινήσει ο εμβολιασμός στο γενικό πληθυσμό. Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που καταλογίζονται ευθύνες στην επιτορπή λοιμωξιολόγων. Για το ότι δεν έχει ενημερώσει επαρκώς τον πληθυσμό. Και δεν έχει πραγματοποιήσει εκστρατεία ενημέρωσης όπως για παράδειγμα τις άλλες χρονιές με την εποχική γρίπη.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα