Εμβόλιο: Τι συμβαίνει πραγματικά αν κολλήσει κάποιος που έχει κάνει και τις 2 δόσεις

Εμβόλιο: Μετάλλαξη Δέλτα – Θα κολλήσει κάποιος που έχει κάνει και τις 2 δόσεις;

Εμβόλιο: Η μοναδική λύση για να καταφέρουν να προφυλαχθούν οι ευπαθείς ομάδες, από την εξαιρετικά μεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα, είναι ο εμβολιασμός, τονίζουν οι επιδημιολόγοι. Να τονίζει ότι η συγκεκριμένη μετάλλαξη του κορωνοϊού είναι 100% περισσότερο μεταδοτική. Τι συμβαίνει όμως με όσους έχουν κάνει και τις δυο δόσεις του εμβολίου; Υπάρχει κίνδυνος να νοσήσουν και αν αυτό συμβεί πόσο βαριά θα είναι η ασθένεια; Οι επιστήμονες δίνουν την απάντηση και δείχνουν το δρόμο και σε αυτούς που είναι ακόμα αναποφάσιστοι.

Λένε συγκεκριμένα ότι η πιθανότητα να νοσήσει ένα άτομο που έχει ολοκληρώσει και τις δυο δόσεις είναι πολύ μικρή. Συγκεκριμένα, κάτω του 5%. Ακόμα όμως και αν συμβεί αυτό, το ιϊκό φορτίο των εμβολιασμένων είναι κατά 40% μικρότερο. Αυτό σημαίνει, ότι σχεδόν δεν θα καταλάβουν ότι νοσούν.

Τι λένε οι νέες έρευνες για τα εμβόλια;

Σύμφωνα με νέα έρευνα μάλιστα ο κίνδυνος λοίμωξης COVID-19 με πυρετό ήταν 58% χαμηλότερος για τους εμβολιασμένους συμμετέχοντες, οι οποίοι ανέφεραν κατά μέσο όρο δύο λιγότερες μέρες ασθένειας. Μάλιστα, τόνισαν ότι η συνολική διάρκεια της ασθένειας ήταν κατά έξι ημέρες μικρότερη από εκείνη των μη εμβολιασμένων ατόμων.

Εν ολίγοις, αν κάνεις το εμβόλιο θωρακίζεις τον οργανισμό σου, τελειώνεις την υπόθεση «νοσηλεία με βαριά συμπτώματα» και συνεχίζεις κανονικά τη ζωή σου.

Related posts

Πάσχα: Ακρίβεıα και στο αρνί – Αuτή θα είναι η τıμή του το κιλό φέτος

Η χαρά κατέληξε σε εφιάλτη: Πήγε στην Κύπρο να γιορτάσει τα γενέθλιά της και βρέθηκε να χαροπαλεύει στην εντατική

Μπάνιο χωρίς παράθυρο: Αυτό είναι το έξυπνο κόλπο για να το κάνετε να μυρίζει πάντα φρεσκάδα