Ενιαίο e-pass: Τίθεται σε λειτουργία από σήμερα στα διόδια

Ενιαίο e-pass: Τίθεται σε λειτουργία από σήμερα στα διόδια

Ενιαίο e-pass: Αφορά τα διόδια στους αυτοκινητόδρομους όλης της χώρας

Ενιαίο e-pass: Από σήμερα 4 Νοεμβρίου, τίθεται σε εφαρμογή το νέο ενιαίο e-pass στα διόδια όλων των αυτοκινητοδρόμων της χώρας. Από σήμερα, οι οδηγοί θα έχουν τη δυνατότητα να περνούν από οποιοδήποτε σταθμό διοδίων χρησιμοποιώντας τον πομποδέκτη που ήδη διαθέτουν.

Η λειτουργία του ενιαίου e-pass είχε εξαγγελθεί από τους αρμόδιους Υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών «Η διαλειτουργικότητα των αυτοκινητοδρόμων. Δηλαδή η δυνατότητα που δίνεται στους πολίτες να διέρχονται σε όλους τούς αυτοκινητοδρόμους της χώρας με ένα ενιαίο πομποδέκτη. Το ενιαίο e-pass, ήταν κάτι που από την πρώτη στιγμή το βάλαμε στις προτεραιότητές μας, αφού έπρεπε να επιτέλους να γίνει και στην Ελλάδα, αυτό που σε άλλες χώρες θεωρείται αυτονόητο, να μη χρειάζεται, δηλαδή ο οδηγός να αλλάζει 3-4 πομποδέκτες για την ίδια διαδρομή».

Ενιαίο e-pass: Τίθεται σε λειτουργία από σήμερα στα διόδια

Δείτε αναλυτικά ποιους αυτοκινητοδρόμους αφορά η χρήση του ενιαίου e-pass

Τα διόδια αυτά αφορούν στους εξής αυτοκινητοδρόμους: Αττική Οδό, Ολυμπία Οδό, Νέα Οδό, Κεντρική Οδό. Καθώς και Μορέα, Εγνατία Οδό, Γέφυρα και Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου.

Από τις αρχές του καλοκαιριού έχουν ήδη γίνει όλες οι σχετικές δοκιμές ενώ έχουν ξεπεραστεί όλες οι τεχνικές δυσκολίες. Επομένως, όλα είναι πλέον έτοιμα για να τεθεί το νέο αυτό εγχείρημα σε πλήρη ισχύ.

Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών ανέφερε ότι «Έτσι, ένα χρόνιο αίτημα των πολιτών που κινούνται στους αυτοκινητοδρόμους και αφορούσε στη διευκόλυνσή τους και τη μείωση καθυστερήσεων, αντιμετωπίζεται οριστικά από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών».

Προτεινόμενα