Εντοπίστηκαν κρούσματα της μετάλλαξης Gamma στη Ρωσία

Μετάλλαξη Gamma: Ανιχνεύθηκαν κρούσματα στη ρωσική επικράτεια

Μετάλλαξη Gamma: Ανιχνεύθηκαν κρούσματα στη ρωσική επικράτεια

Μετάλλαξη Gamma: Στη Ρωσία εντοπίστηκαν περιστατικά της μετάλλαξης Gamma το κορονοϊού. Να τονιστεί, ότι στην επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχουν ανιχνευθεί πολλά περιστατικά του στελέχους της μετάλλαξης Delta. Η μετάλλαξη Gamma του κορωνοϊού, που έχει εντοπισθεί αρχικά στην Βραζιλία, ανιχνεύθηκε σε μεμονωμένα κρούσματα στην Ρωσία. Τις πληροφορίες μεταδίδει, το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax επικαλούμενο τον παρασκευαστή του ρωσικού εμβολίου EpiVacCorona.

Μετάλλαξη Gamma: Εντοπίστηκαν κρούσματα στη Ρωσία

Τα ρωσικά εμβόλια για τον covid-19

Υπενθυμίζεται πως το EpiVacCorona είναι το δεύτερο από τα τέσσερα ρωσικά εμβόλια κατά του κορωνοϊού που έχει αναπτύξει το Ινστιτούτο Vector στην Σιβηρία. Το Sputnik-V είναι το πρώτο ρωσικό εμβόλιο.

«Το παραλλαγμένο στέλεχος Delta έχει μεταδοθεί ευρέως στην επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Μεμονωμένα περιστατικά του παραλλαγμένου στελέχους Gamma έχουν ανιχνευθεί» , ανέφερε συγκεκριμένα το Ινστιτούτο Vectror.

Το Ινστιτούτο δήλωσε, επίσης, ότι τα παραλλαγμένα στελέχη Delta και Gamma έχουν κατηγοριοποιηθεί ως «στελέχη που προκαλούν ανησυχία», επειδή μεταδίδονται με ταχύτητα, είναι επιθετικά και μπορούν να μειώσουν την αποδοτικότητα των αντισωμάτων.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα