Εντοπίστηκε νεκρός στο Αρκαλοχώρι – Σεισμός στο Ηράκλειο

Ο πρώτος σεισμός ήταν στα 5,8 ρίχτερ

Το πρωί της Δευτέρας, σημειώθηκε ισχυρή σεισμική δόνηση στο νησί της Κρήτης και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο. Σύμφωνα μάλιστα με τις πρώτες πληροφορίες, δυστυχώς εντοπίστηκε και ένας νεκρός.

O άτυχος άνδρας, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ήταν εργάτης στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία και τη στιγμή του σεισμού έκανε εργασίες στον ιερό ναό και τον καταπλάκωσε ο τρούλος.

Δύο επιχειρήσεις απεγκλωβισμού βρίσκονται σε εξέλιξη στο Ηράκλειο της Κρήτης. Σύμφωνα με την αστυνομία, στον Προφήτη Ηλία Αρκαλοχωρίου γίνονται προσπάθειες απεγκλωβισμού δύο ανθρώπων μέσα από ναό ενώ στο χωριό Πατσίδερος γίνονται προσπάθειες απεγκλωβισμού ατόμου από κτίσμα που έχει καταρρεύσει.

Οι σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν στην Κρήτη

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε, στις 10:30 το πρωί της Δευτέρας, 24 χιλιόμετρα ΝΝΑ της πόλης του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου, ο σεισμός σημειώθηκε σε απόσταση 344 χλμ. ΝΝΑ των Αθηνών.

Νωρίτερα μετασεισμός 3,8 Ρίχτερ έγινε στην Κρήτη λίγα λεπτά μετά την αρχική ισχυρή δόνηση των 5,8 Ρίχτερ, που έγινε βορειοδυτικά της Άρβης στο Ηράκλειο.

Related posts

Λεωφορείο του ΚΤΕΛ σuγκρούστηκε με αυτοκίνητο – Νεκpός ο οδηγός του ΙΧ

Σεισμός τώρα στην Ελλάδα

Βάφτηκε όλος ο δρόμος με αίμα, ξεκληρίστηκε ολόκληρη οικογένεια: Νεκροί και οι 6, έπεσε πάνω τους φορτηγό