Εορτασμός Πάσχα: Η Ματίνα Παγώνη αμφιβάλλει για τον αν θα γιορτάσουμε κανονικά το Πάσχα

by i-diakopes.gr

Εορτασμός Πάσχα: «Αν όλα πάνε καλά περίπου τον Ιούνιο θα εμβολιαστούν όλες οι ομάδες» ανέφερε

Εορτασμός Πάσχα: Χθες ανακοινώθηκαν 1.914 νέα ημερήσια κρούσματα κορονοϊού. Από αυτά, τα 1.872 είναι εγχώρια κρούσματα, ενώ τα 104 συνδέονται με γνωστές συρροές. Ακόμα, Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 228. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. Τέλος, Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 35, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 784 θάνατοι.

Παράλληλα σε ισχύ είναι από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου στις 6.00 το πρωί το καθολικό lockdown σε όλη τη χώρα. Σε πρόσφατη συνέντευξή της στο ΣΚΑΙ, η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), κα. Ματίνα Παγώνη ανέφερε ότι «Θα ξεπεράσουμε τα 3.000 κρούσματα, μετά κάνα δυο μέρες περίπου θα έχουμε ευθεία και μετά θα υπάρξει μείωση. Γι αυτό πήραμε τα νέα μέτρα γιατί το σύστημα δεν μπορούσε να αντέξει. Χρειάζονται 300 με 500 κρούσματα την ημέρα για να αρθούν τα μέτρα. Και μετά θα γίνει σταδιακή άρση μέτρων. Αν δεν πάνε καλά θα χρειαστεί φυσικά παράταση».

Εορτασμός Πάσχα: Η κα. Παγώνη αμφιβάλλει εάν θα εορταστεί κανονικά

Δείτε αναλυτικά τις υπόλοιπες ανακοινώσεις που έκανε η κα. Παγώνη σχετικά με τον εορτασμό Χριστουγέννων και Πάσχα

Η κα. Παγώνη ανέφερε επίσης ότι «Τώρα έχουμε και μη COVID-19 περιπτώσεις στα νοσοκομεία. Θα δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα, θα δούμε πώς θα αποδώσουν τα μέτρα. Από το νέο χρόνο αναμένεται να βγει το εμβόλιο όταν τελειώσει η τρίτη δοκιμαστική φάση. Αν όλα πάνε καλά περίπου τον Ιούνιο θα εμβολιαστούν όλες οι ομάδες».

Τέλος κατέληξε «Αν είναι πιο μολυσματικός ο ιός θα αργήσουμε, θα έχουμε περισσότερα κρούσματα και (η πανδημία) θα κρατήσει περισσότερο. Φέτος θα κάνουμε οικογενειακά τα Χριστούγεννα. Μπορούμε να γιορτάσουμε με μέτρο».

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα