Επαγγελματικά ταξίδια: Πότε αναμένεται να ανακάμψουν και πάλι

Επαγγελματικά ταξίδια: Πότε αναμένεται να ανακάμψουν και πάλι

Επαγγελματικά ταξίδια: Η πρόβλεψη για το πότε πρόκειται να ανακάμψουν και πάλι λόγω κορονοϊού

Επαγγελματικά ταξίδια: Σχεδόν τα πάντα έχουν πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού. Μεγάλο πλήγμα έχουν υποστεί και οι αεροπορικές εταιρίες μιας και ο κόσμος φοβάται πλέον να ταξιδέψει όπως πρώτα. Ούτε καν ο κόσμος που έκανε επαγγελματικά ταξίδια, δεν θεωρεί πλέον καλή ιδέα το να μπαινοβγαίνει σε αεροπλάνα.

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της Global Business Travel Association (GBTA), το 76% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η ταχεία δοκιμή πριν από την αναχώρηση και η άρση των απαιτήσεων απομόνωσης για όσους δοκιμάζονται αρνητικά, είναι ο καλύτερος τρόπος για να ανοίξουν τα διεθνή ταξίδια.

Επαγγελματικά ταξίδια: Πότε αναμένεται να ανακάμψουν και πάλι

Δείτε αναλυτικά πότε προβλέπεται να γίνει ανάκαμψη των επαγγελματικών ταξιδιών

Ακόμα η έρευνα κατέδειξε ότι, το 63% των ευρωπαίων μελών της GBTA και το 43% παγκοσμίως, αναφέρουν κυβερνητικούς περιορισμούς ταξιδιού και πολιτικές. Όπως οι καραντίνες και οι περιορισμοί εισόδου, ως το μεγαλύτερο εμπόδιο στα ταξίδια. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 12-16 Οκτωβρίου 2020.

Το 32% αναφέρει την πολιτική της εταιρείας ως το επόμενο εμπόδιο στα ταξίδια, με απροθυμία / απροθυμία εργαζομένων στα ταξίδια (9%) και εξοικονόμηση κόστους εταιρείας (6%) σε μικρότερο βαθμό.

Επιπρόσθετα, ο αντίκτυπος του κορονοϊού ενισχύεται από τα στοιχεία της δημοσκόπησης. Σε αυτά βρίσκεται ότι το 59% των εταιρειών μελών της GBTA μείωσαν το προσωπικό. Ή απολύθηκαν εργαζόμενοι ως άμεσο αποτέλεσμα της πανδημίας.

Η έλλειψη κυβερνητικής υποστήριξης εξακολουθεί να αποτελεί αντικείμενο αμφισβήτησης. Tο 62% των μελών πιστεύει ότι είναι «πολύ πιθανό» ή «πιθανό» να είναι αναπόφευκτες περαιτέρω μειώσεις. Ή απολύσεις προσωπικού εάν δεν ληφθεί πρόσθετη κρατική βοήθεια.

Οι μισοί (51%) προβλέπουν περαιτέρω περιόδους και το 46% πιστεύουν ότι πιθανές περικοπές αμοιβών είναι πιθανές ή «πολύ» πιθανές χωρίς κυβερνητική αλληλεπίδραση.

Τέλος, η τρέχουσα βραχυπρόθεσμη πρόβλεψη για ταξίδια παραμένει αμετάβλητη με το 90% των εταιρειών μελών της GBTA να μην είναι ανοιχτές σε διεθνή ταξίδια και 68% στην εγχώρια αγορά, καθώς οι εταιρείες συνεχίζουν να ακυρώνουν ή/και να αναστέλλουν σχεδόν όλα τα επαγγελματικά ταξίδια ανεξάρτητα από τον προορισμό.

Με πληροφορίες από tourismtoday.gr

Προτεινόμενα