Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Φόβοι για επιθέσεις – 5.000 αστυνομικοί στο δρόμο

Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Ανήμερα της επετείου εκφράζονται φόβοι για καταδρομικές επιθέσεις σε αστυνομικούς στοχους

Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εκφράζουν φόβους ότι θα πραγματοποιηθούν καταδρομικές επιθέσεις σε αστυνομικούς στόχους. Λόγω της επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Συνολικά 5.000 αστυνομικοί θα τοποθετηθούν σήμερα στους δρόμους. Η επίθεση που έγινε στο Αστυνομικό Τμήμα Κολωνού φανέρωσε στην ΕΛ.ΑΣ. ότι οι δράστες λειτούργησαν με σχέδιο αιφνιδιαστικής συγκέντρωσης και δράσης. Για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιήσαν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και μηχανάκια. Καλά οργανωμένη χαρακτηρίστηκε η επίθεση. Ωστόσο η κατάσταση τέθηκε υπό έλεγχο χάρη σε μία πληροφορία που στάλθηκε στο κέντρο της Άμεσης Δράσης έγκαιρα. Η κατάσταση θα μπορούσε να βγει εκτός ελέγχου για τους αστυνομικούς. Διότι στο Τμήμα είχαν υπηρεσία λίγοι αστυνομικοί. Οι αστυνομικοί έσπευσαν να πάρουν ασπίδες και πρόλαβαν να παραταχθούν μπροστά από το Α.Τ. λίγες στιγμές πριν την άφιξη των κουκουλοφόρων.

Άντρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ έφτασαν στο σημείο γρήγορα. Τραυματίστηκαν πέντε αστυνομικοί, ενώ ένας εξ αυτών έσπασε το δάχτυλό του και ένας δεύτερος φέρει κατάγματα.

Αποφασισμένοι να δώσουν «μάχη» ήταν οι δράστες. Έσπρωξαν τους αστυνομικούς από τις μηχανές και άρχισαν να πετάνε αντικείμενα.

Αστυνομικό σχέδιο για την επέτειο από τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου

Έχει εκπονηθεί σχέδιο από την Αστυνομία ώστε οι αστυνομικοί στόχοι να βρίσκονται σε επιφυλακή σήμερα Κυριακή. Διότι υπάρχει φόβος για καταδρομικές επιθέσεις όχι μόνο για το κέντρο της Αθήνας αλλά και σε περιοχές εκτός κέντρου. Σε αυστηρό αστυνομικό κλοιό έχουν μπει τα Εξάρχεια. Στην περιοχή έχουν γίνει καλέσματα από το πρωί για συγκεντρώσεις.

Σύμφωνα με το σχέδιο θα γίνουν σαρωτικοί έλεγχοι στα Εξάρχεια. Με αυτό τον τρόπο οι αστυνομικοί θα κάνουν εξακρίβωση εάν τα άτομα που βρίσκονται στην περιοχή έστειλαν το σχετικό sms και εάν έχουν πάνω τους τα σχετικά έγγραφα μετακίνησης.

Δοκιμασία αποτελεί για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη η αποφυγή του συνωστισμού και των συναθροίσεων, το οποίο θα επιδιώξει να μην επιτρέψει τυχόν συγκεντρώσεις πριν καν δημιουργηθούν. Η ΕΛ.ΑΣ. έχει βάλει στόχο να μη βρεθεί προ εκπλήξεων. Ειδικότερα, θέλει να αποφύγει τη περίπτωση πολυπληθούς συγκέντρωσης, η οποία στη συνέχεια θα πρέπει να διαλυθεί με αστυνομική επέμβαση. 

Βασικός στόχος είναι να μην χρειαστεί η σύγκρουση από τις δυνάμεις καταστολής, όπως τα ΜΑΤ και η ομάδα ΔΙΑΣ με πολυπληθείς ομάδες συγκεντρωμένων. Για το λόγο αυτό σε όλα τα κεντρικά σημεία της πόλης θα υπάρχει η παρουσία της Αστυνομίας που θα κάνουν ελέγχους και προληπτικές προσαγωγές.

Συνολικά στους δρόμους της Αθήνας θα είναι τοποθετημένοι 5.000 αστυνομικοί. Επίσης στον ουρανό της Αθήνας θα πετά το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. και τα drones που θα κάνουν μετάδοση ζωντανής εικόνας στο επιχειρησιακό κέντρο της ΓΑΔΑ.

Την ίδια στιγμή, τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της Αττικής θα βρίσκονται υπό αστυνομικό κλοιό, προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν προσπάθεια κατάληψής τους.

Related posts

Γυναίκα έπεσε στη θάλασσα πριν την αναχώρηση του Blue Star Naxos από το λιμάνι του Πειραιά

Πανıκός στον αέρα – Αναγκαστıκή προσγείωση αεροπλάνου στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Σεισμός στην Κρήτη – Κοντά στο Ηράκλειο το επίκεντρο