Επέτειος Γρηγορόπουλου: Αυστηρά μέτρα για τις 6 Δεκεμβρίου – 4.000 αστυνομικοί στους δρόμους

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Αυστηρά μέτρα για τις 6 Δεκεμβρίου – 4.000 αστυνομικοί στους δρόμους

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Τι προβλέπει το σχέδιο της ελληνικής αστυνομίας

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου είναι η 12η επέτειος από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Ειδικά για αυτή τη μέρα, έχουν απαγορευτεί οι συναθροίσεις σε όλη την επικράτεια. Ενώ το επιχειρησιακό σχέδιο της ελληνικής αστυνομίας είναι να ξεχυθούν 4.000 αστυνομικοί στους δρόμους.

Τα μέτρα που θα παρθούν θα είναι παρόμοια άρα και το ίδιο αυστηρά με αυτά που ίσχυσαν στην επέτειο του Πολυτεχνείου πριν από λίγες μέρες. Η απαγόρευση των συναθροίσεων θα βασίζεται στην επίκληση για λόγους δημόσιας υγείας. Ενώ πρόστιμα προβλέπονται για διοργανωτές και συμμετέχοντες σε συναθροίσεις εκείνη τη μέρα. Τα μέτρα αναμένεται να επιβεβαιωθούν σήμερα το απόγευμα ενώ οι πληροφορίες αναφέρονται σε περισσότερους από 4.000 αστυνομικούς στους δρόμους της Αθήνας.

Πιο συγκεκριμένα, προβλέπεται η αποφυγή συγκεντρώσεων στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλα στα Εξάρχεια. Στο σημείο δηλαδή που δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος.

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Αυστηρά μέτρα για τις 6 Δεκεμβρίου – 4.000 αστυνομικοί στους δρόμους

Δείτε τις δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη σχετικά με την επέτειο του Γρηγορόπουλου

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, επισκέφθηκε το Βόλο ώστε να συνομιλήσει με τοπικούς φορείς για τα μέτρα που πρέπει να τεθούν ώστε να αποφευχθούν εικόνες συνωστισμού ενόψει του εορτασμού του Αγίου Νικολάου. Επιπρόσθετα, αναφερόμενος στην επέτειο του Γρηγορόπουλου, επεσήμανε ότι τα μέτρα θα είναι παρόμοια με αυτά του Πολυτεχνείου. Όπως ανέφερε «Θα γίνει με σεβασμό και αποδίδοντας τιμή στη μνήμη του, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που έγινε η αντίστοιχη για τους νεκρούς του Πολυτεχνείου».

Προτεινόμενα