Επιχείρηση Ελευθερία: Αυτό είναι το σχέδιο εμβολιασμού για τον κορονοϊό – Ποιοι θα κάνουν πρώτοι το εμβόλιο

Επιχείρηση Ελευθερία: Δημοσιεύτηκε το εθνικό επιχειρησιακό σχέδιο εμβολιασμού

Επιχείρηση Ελευθερία: Δημοσιεύτηκε πριν λίγη ώρα το εθνικό επιχειρησιακό σχέδιο εμβολιασμού κατά του κορονοϊού για τη χώρα. Η κωδική ονομασία είναι «Ελευθερία» όπως ήδη γνωρίζαμε από τις προηγούμενες μέρες. Πρόκειται για ένα έγγραφο το οποίο είναι συνολικά 18 σελίδες και στο οποίο αναφέρονται αναλυτικά όλες οι πληροφορίες σχετικά με τα εμβόλια.

Οι βασικές αρχές που διέπουν το σχέδιο εμβολιασμού είναι η υγειονομική ασφάλεια, η ηθική και ακεραιότητα καθώς και η διαφάνεια. Ακόμα, η χρηστή διαχείριση, ο συντονισμός και η συνεργασία, η εγρήγορση, η ευελιξία και προσαρμοστικότητα.

Αναφέρονται επίσης αναλυτικά οι εταιρίες από τις οποίες θα προμηθευτούμε τα εμβόλια καθώς και ο αριθμός τους. Συγκεκριμένα:

Από την Pfizer/BioNTech πρόκειται να λάβουμε 4,7 εκατομμύρια δόσεις. Αντίστοιχα, 7,1 εκατομμύρια θα είναι οι δόσεις από την AstraZeneca/Oxford, ενώ 4,7 εκατομμύρια δόσεις από τη Johnson & Jonhson. Επιπρόσθετα, 4,7 εκατομμύρια θα είναι επίσης οι δόσεις από τη Sanofi/GSK καθώς 1,8 εκατομμύρια οι δόσεις από τη Moderna. Τέλος, 5,3 εκατομμύρια θα είναι δόσεις της Curevac.

Επιχείρηση Ελευθερία: Δημοσιεύτηκε το εθνικό σχέδιο εμβολιασμού

Δείτε αναλυτικά ποιοι θα κάνουν πρώτοι το εμβόλιο και ποιοι θα ακολουθήσουν σύμφωνα με την επιχείρηση Ελευθερίας

Υπάρχει συγκεκριμένη προτεραιοποίηση σχετικά με τον εμβολιασμό. Στην πρώτη φάση, θα εμβολιαστεί το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό της χώρας, καθώς και όσοι διαμένουν σε οίκους ευγηρίας. Επιπρόσθετα, θα εμβολιαστούν όσοι διαμένουν σε δομές φροντίδας και αποκατάστασης αλλά και προσωπικό προτεραιότητας που εργάζεται σε κρίσιμες λειτουργίες της κυβέρνησης.

Στη δεύτερη φάση, θα εμβολιαστούν άτομα άνω των 70 ετών, που θα χωριστούν σε τέσσερις επιμέρους υποκατηγορίες. Τα άτομα 70 και άνω, 75 και άνω, 80 και άνω καθώς και 85 και άνω. Θα ακολουθήσουν ασθενείς με νοσήματα ανεξαρτήτου ηλικίας, αλλά και άτομα 60 έως 69 ετών. Τέλος σε αυτή τη φάση συμπεριλαμβάνονται και τα άτομα από 18 έως 59 ετών με νοσήματα.

Τέλος, στην τρίτη φάση, θα εμβολιαστούν όλα τα άτομα άνω των 18 ετών που δεν πάσχουν από κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Επιχείρηση Ελευθερία: Δημοσιεύτηκε το εθνικό σχέδιο εμβολιασμού

Μπορείτε να δείτε εδώ αναλυτικά το Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο Εμβολιασμού στη χώρα.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα