Επιδόματα ΟΠΕΚΑ: Ποια επιδόματα πληρώνονται τη Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου

by Αντώνης Βαλμάς

Επιδόματα ΟΠΕΚΑ: Αναλυτικά η λίστα με όλα τα επιδόματα που πληρώνονται τη Δευτέρα

Επιδόματα ΟΠΕΚΑ: Τη Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου, ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλει μια σειρά από επιδόματα στους δικαιούχους. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Οργανισμός.

Ειδικότερα, θα πληρωθούν τα εξής επιδόματα:

Θα καταβληθεί η πέμπτη διμηνιαία δόση του επιδόματος παιδιού για το 2020. Τονίζεται πως η καταβολή αυτή σχετίζεται με τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο. Το επίδομα υπολογίζεται με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα που έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2020 και σύμφωνα με την τελευταία εκκαθαριστική φορολογική δήλωση.

Επιδόματα ΟΠΕΚΑ: Όλα τα επιδόματα που θα καταβληθούν τη Δευτέρα

Η πληρωμή για το επίδομα στέγασης. Η πληρωμή αυτή έχει να κάνει με όσους έχουν υποβάλει αίτηση έως και τις 30 Οκτωβρίου 2020 και έχει εγκριθεί. Επίσης τονίζεται ότι, το ποσό του επιδόματος έχει οριστεί ως ακολούθως:
-Για τον δικαιούχο: 70 ευρώ το μήνα

-Για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού προσαύξηση 35 ευρώ το μήνα.

Το ανήλικο παιδί προσμετράται ως ενήλικας τόσο στον υπολογισμό των εισοδηματικών κριτηρίων, όσο και στον υπολογισμό του εισοδήματος. Η επιλεγμένη κλιμάκωση, δίνει έμφαση στο παιδί, με προφανή στόχο να προωθηθεί η γεννητικότητα, ενώ ειδική μέριμνα υπάρχει για τις μονογονεϊκές οικογένειες και τα νοικοκυριά με απροστάτευτα τέκνα.

Στη μονογονεϊκή οικογένεια, για το πρώτο ανήλικο μέλος του νοικοκυριού ορίζεται προσαύξηση 70 ευρώ το μήνα.

Στα νοικοκυριά με απροστάτευτα τέκνα, ορίζεται προσαύξηση 70 ευρώ το μήνα για κάθε απροστάτευτο τέκνο.

Ως ανώτατο όριο του επιδόματος στέγασης ορίζονται τα 210 ευρώ μηνιαίως, ανεξαρτήτως της σύνθεσης του νοικοκυριού.

Για τα μισθωτήρια στα οποία το ποσό του ενοικίου είναι μικρότερο των ανωτέρω ποσών, το ύψος του επιδόματος ανέρχεται έως του αντίστοιχου ποσού.

Αναλυτικά η λίστα όλων των επιδομάτων που πληρώνονται από τον ΟΠΕΚΑ

Πληρωμή του επιδόματος γέννησης. Το επίδομα θα καταβληθεί σε δύο ισόποσες δόσεις των 1.000 ευρώ: Η πρώτη δόση πληρώνεται τον επόμενο μήνα από την γέννηση του παιδιού. Εφόσον η αίτηση υποβληθεί και εγκριθεί μέσα στον μήνα της γέννησης του παιδιού. Η δεύτερη δόση έπειτα από πέντε μήνες από τον μήνα της γέννησης του παιδιού. Έτσι όσοι πληρώθηκαν στις 31 Ιουλίου θα λάβουν τη δεύτερη δόση στις 30 Νοεμβρίου.

Επίσης την ίδια μέρα θα καταβληθούν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, τα προνοιακά επιδόματα ατόμων με Αναπηρία, το επίδομα στεγαστικής συνδρομής, το επίδομα ομογενών στους δικαιούχους αλλά και η σύνταξη ανασφαλίστων υπερηλίκων (Ν. 1296/1982. το επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων και η συνεισφορά Δημοσίου του Ν. 4605/2019,η συνεισφορά δημοσίου για δανειολήπτες που έχουν πληγεί από τις συνέπειες του κορονοϊού” Ν. 4714/2020 ( Πρόγραμμα Γέφυρα).

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα